Novice

Shell v Sloveniji: konkreten zagon s 47 bencinskimi servisi

Čeprav je Shell pri nas že skoraj tri desetletja, se mu uvodni poskus preboja na slovenskem maloprodajnem trgu goriv v drugi polovici devetdesetih let prejšnjega stoletja ni posrečil. Zdaj se jim je ponudila druga priložnost, ki jo nameravajo dobro izkoristiti. Istvan Kapitany, izvršni podpredsednik sektorja mobilnosti družbe Shell, je v današnjem nagovoru zatrdil, da je za njihov uspeh pomembno zadovoljstvo prav vsakega posameznega kupca.

Kamor pridemo, tam ostanemo

Shell-april2024-PhotoZigaIntihar-218In teh kupcev ni malo: na dnevni ravni jih kot največji globalni poslovni partner s področja mobilnosti na preko 47 tisoč lokacijah v 85 državah postrežejo okvirno 33 milijonov. Ponudbo na prodajnih lokacijah prilagajajo potrebam in povpraševanju potrošnikov, z več kot stoletno tradicijo pa spadajo med najbolj prepoznavne in cenjene svetovne blagovne znamke. Kar je pomembno tudi za naš trg, ki je v primerjavi z marsikaterim drugim v njihovem naboru izjemno majhen, je dejstvo, da po besedah Kapitanyja na svojih trgih tudi vztrajajo.

Z veleprodaje se širijo v maloprodajo

Shell je pri nas v okviru podjetja Shell Adria prisoten že skoraj tri desetletja, a je bil do preteklega leta v poslovanju s končnimi kupci omejen na mrežo osmih samopostrežnih črpalk, ki so bile skoraj izključno namenjene poslovnim uporabnikom s tovornimi vozili. Največja med njimi je Shell Truck Center v Framu pri Mariboru na 30 tisoč kvadratnih metrih površine, kjer je ob desetih hitropretočnih mestih za polnjenje goriva tovornjakov na voljo tudi šest linij za točenje goriva v osebne avtomobile.

Shell-april2024-PhotoZigaIntihar-245Do premikov je prišlo v obdobju po prodaji OMV Slovenija madžarski skupini Mol. Regulatorji, ki skrbijo za varstvo konkurence na slovenskem in trgu EU, so namreč svoje soglasje pogojevali z odprodajo dela prodajnih mest. Kot je pojasnil generalni direktor Shell Adria Gregor Omejc, so izkoristili ponujeno priložnost in v lanskem marcu sklenili dogovor o odkupu 39 bencinskih servisov iz mreže Mol Slovenija in nekdanjega OMV Slovenija ter povečali svoj tržni delež na 12 %.

Prevzem in prenova

Družba Shell Adria je z odpiranjem prevzetih bencinskih servisov pričela v zadnjem kvartalu lanskega leta. Od otvoritve prve prenovljene izključno maloprodajne lokacije v Rogaški Slatini 11. oktobra 2023 je minilo manj kot pol leta, v naslednjih dneh pa se bo s prevzemom zadnjih treh lokacij postopek tudi zaključil. Največ črpalk s prepoznavnim rumeno-rdečim znakom školjke bo zaenkrat v Celju in Mariboru z okolico, v Pomurju ter na Primorskem.

Shell-april2024-PhotoZigaIntihar-268Prenova bencinskih servisov bo najprej izvedena na najbolj obiskanih lokacijah, pri čemer bosta povsem novo celostno podobo in ponudbo nadgradila tudi energetska sanacija ter skrb za energetsko samooskrbo z namestitvijo sončnih kolektorjev. Poleg tega so pred kratkim odprli povsem nov center mobilnosti v Žalcu v neposredni bližini avtocestnega izvoza. Njihove prodajne lokacije naj bi bile po prenovi prepoznavne tudi po kavarnah Shell Café, sicer pa bo zaenkrat najpomembnejši Shellov prodajni adut družina sodobnih dizelskih in bencinskih goriv V-Power, za katere zatrjujejo, da do 100-odstotno odstranjujejo usedline in ščitijo ključne dele motorja pred prihodnjim nabiranjem usedlin ter da 100-odstotno čistijo kritične dele motorja in v celoti osvežijo zmogljivost motorja.

Kljub temu, da globalno tržijo tudi storitve polnjenja električnih vozil Shell Recharge, za naš trg zaenkrat nimajo načrtov v tej smeri, saj so se odločili počakati na zadostno povpraševanje, preden se odločijo za dodatne investicije. Zagotovo pa to čakanje ne bo smelo biti predolgo, saj se bodo morali tudi na ta način postopno približevati svoji zavezi, da do leta 2050 postanejo energetsko podjetje z ničelnimi neto emisijami iz delovanja ter iz energentov, ki jih prodajajo.

V iskanju novih lokacij

Kljub hitrem skoku števila prodajnih mest so pri družbi Shell Adria odprti za iskanje novih priložnosti. Že hiter pogled na zemljevid obstoječih bencinskih servisov je namreč jasen indikator, da so na seznamu prioritet predvsem lokacije v osrednji Sloveniji in na Gorenjskem.

Avtomobilizem.com (Foto: Žiga Intihar.)

Mnenja uporabnikov

12 komentarjev za "Shell v Sloveniji: konkreten zagon s 47 bencinskimi servisi"


1 mesec 13 dni nazaj

Benz je povsod isti, edini problem so rezervoarji pa capci v skladiščih

1 mesec 13 dni nazaj

Gorivo kot osnova je isto. Razlika je kakšni aditivi se zraven mešajo.

1 mesec 13 dni nazaj

Mene bolj zanima sama kvaliteta oz. iz katere rafinerije vozijo gorivo. Ve mogoče drugače kdo kaj več vezano na samo kvaliteto goriv v Sloveniji?

xxl
1 mesec 14 dni nazaj

In zakaj bi tankal pri njih? Cena je itak vse povsod enaka. Če me pot zanese, se mogoče ustavim.

srcnik
1 mesec 13 dni nazaj

Ti imaš pa res čedalje bolj debilne komentarje…

xxl
1 mesec 13 dni nazaj

Kaj ti ni jasno? Ne vidim dodatne vrednosti v tem. Boljša ponudba sendvičev? Prijaznejše osebje? Pa poskusi biti strpen in kulturen do drugače mislečih.

Polo78
1 mesec 13 dni nazaj

Se je že večkrat zgodilo, da je odstopala kvaliteta goriva (predvsem dizel) in zato ni čisto vseeno, kje se tanka.

xxl
1 mesec 13 dni nazaj

Da, to se dogaja. Vsem. 😉

1 mesec 13 dni nazaj

Heh, elektrika je povsod enaka in je čisto vseeno, kje se polni. 🤭

1 mesec 13 dni nazaj

Cena pa ni enaka. Žalostno 🙁

1 mesec 12 dni nazaj

Tudi cena vode, kave, zrezka, enake majice, polnilca za telefon, dostopa do interneta in še mnogih dobrin ni povsod enaka, narekuje jo mnogo dejavnikov.

1 mesec 12 dni nazaj

in zaključek: ni čisto vseesno kje se polni 😉

 
Renault Captur: osveženi prodajni prvak med manjšimi križanci
Ford zamika prihod nove generacije električnih modelov