Novice

Ford zamika prihod nove generacije električnih modelov

Pri Fordu so spremenili časovnico predstavitve nove generacije električnih modelov, saj želijo kupcem ponuditi vse prednosti tehnologije baterij, ki je trenutno še v razvoju.

Po prvotnih načrtih naj bi pri Fordu že prihodnje leto predstavili prvega predstavnika nove generacije baterijsko gnanih električnih modelov. Električni poltovornjak, ki nastaja pod kodnim imenom Project T3 in naj bi ga pričeli proizvajati prihodnje leto, bo predstavljen leto kasneje, sedemsedežni električni športni terenec, prav tako predviden za leto 2025, pa prihaja v proizvodnjo leta 2027.

Ostajajo osredotočeni na trenutno ponudbo

Predstavniki Forda so potrdili, da ostajajo še naprej osredotočeni na aktualno ponudbo modelov z bencinskimi motorji, hibridov, priključnih-hibridov in baterijsko gnanih električnih modelov, ki jo nameravajo prilagajati povpraševanju kupcev. Po besedah izvršnega direktorja Jima Farleya želijo pri Fordu tudi pri ponudbi električnih vozil postopoma dosegati načrtovano dobičkonosnost, do takrat pa nameravajo poskrbeti za učinkovito porabo vloženih sredstev in prilagajati ponudbo vseh njihovih modelov razmeram na trgu.

Počasnejše dozorevanje trga električnih vozil

Spremembi načrtov naj bi botrovalo tudi mnenje vodilnih pri Fordu, da trg električnih vozil potrebuje še nekaj časa za dozorevanje. Po prvotnih načrtih, ki jih je lani razkril izvršni direktor področja električnih vozil pri Fordu Doug Field, je bil za leto 2025 predviden prihod družinskega športnega terenca s 560 km dosega, ki bi ga izdelovali v kanadskem proizvodnem obratu Oakville, medtem ko naj bi proizvodnja električnega poltovornjaka potekala v proizvodnem obratu BlueOval City v ameriški zvezni državi Tennesse.

V kanadskem obratu naj bi prihodnji mesec zaključili proizvodnjo športnega terenca Edge z bencinskim motorjem in pričeli s preureditvijo za pričetek proizvodnje novega športnega terenca. Posledično naj bi bilo okrog 2.700 zaposlenih v tem obratu brez dela, zato pri Fordu že potekajo usklajevanja s sindikati za zmanjševanje posledic.

Avtomobilizem.com (Vir: Inside EVs. Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Shell v Sloveniji: konkreten zagon s 47 bencinskimi servisi
Carlos Tavares: masa baterijskih paketov se mora razpoloviti