Novice

Skavtski Kodiaq

V duhu novodobne Škodine linije »Scout«, s katero želijo kupcem predstavljajo bolj terensko nastrojene različice svojih modelov, je tovrstne predelave po novem deležen tudi športno uporabni Kodiaq. S pomočjo omenjene nadgradnje tako postaja največji Škodin SUV še bolj brezkompromisen na neutrjenih podlagah.

Za razliko od Octavie pri Kodiaqu Scout ni bilo nobene potrebe, da bi ga še dodatno zaščitili s plastičnimi oplatami, s čimer bi postal bistveno bolj prepoznaven od svojih civilnejših različic. A vseeno bo izstopal zaradi dodatne zaščita podvozja, drugačnega oblikovanja 19-palčnih aluminijastih platišč ter rahlo modificiranih odbijačev, zaradi katerih se lahko pohvali s terensko dobrodušneje odmerjenim vstopnim in izstopnim kotom (iz 19,1 ter 15,6 stopinj na 22 ter 23,1). Hkrati se lahko pohvali tudi s 7 mm višjo oddaljenostjo podvozja od tal, ki pri izvedenki Scoutu znaša hvalevrednih 19,4 cm.

Terensko nastrojeni Kodiaq se v notranjosti ponaša s sedeži, odetimi v alkantaro ter aluminijastimi stopalkami, kupcem pa bosta na voljo dve bencinsko in dve dizelsko gnani verziji (od 150 do 190 KM). Cene Kodiaqa Scout, pri katerem boste zaman iskali dvokolesno gnano različico, zaenkrat še niso znane, uradno pa bo predstavljen na prihajajočem salonu v Ženevi.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Talk. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Bo Dacia Duster dobil svojo večjo različico?
Mustang razočaral z dvema varnostnima zvezdicama