Novice

Mustang razočaral z dvema varnostnima zvezdicama

Fordova športna ikona Mustang se je na zadnjem preizkusu trčenja, ki ga opravlja organizacija Euro NCAP, odrezal pod pričakovanji ter osvojil zgolj dve zvezdici. S tako slabim rezultatom se je v zadnjem času “proslavila” zgolj še Lancia Y.

Fordov Mustang se je na najnovejšem testiranju neodvisne organizacije Euro NCAP še posebej slabo odrezal pri varnosti otrok (neustrezna zaščita pri naletu od zadaj) ter varnostno asistenčnih sistemih, kjer je prejel zgolj 16 točk, kar je eden najslabših rezultatov v zadnjem času. Tudi sicer se z 72 doseženimi točkami pri varnosti odraslih ne more ravno pohvaliti, a bolj kot to bode v oči dejstvo, da so pri Fordu varčevali s (čedalje bolj samoumevnimi) varnostno-asistenčnimi sistemi, saj verjetno niso pričakovali, da ga bodo testirali tudi na stari celini.

Pri Euro NCAP so hkrati dodali, da Mustang sicer povsem ustreza ameriškim varnostnim standardom, a je po evropskih, pri katerih dajejo v zadnjem času veliko vlogo ravno omenjenim asistenčnim sistemom, doživel popoln polom. Nenazadnje je evropska različica Mustanga celo slabše opremljena od ameriške, saj ji manjka med drugim serijski sistem za preprečevanje trka pri nižjih hitrostih.

Pri Fordu so se zaradi izjemno slabega rezultata že odzvali in obljubili, da bo prenovljeni Mustang, ki prihaja na evropske ceste to pomlad, opremljen z vsemi sodobnimi varnostno-asistenčnimi sistemi.

Avtomobilizem.com (Vir: Auto Express. Foto: Euro NCAP.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Mustang razočaral z dvema varnostnima zvezdicama"


pleomax
7 leta 2 meseci nazaj

Zakaj se sproži zračna zavesa,če je trk čelni?

RedBaron
7 leta 2 meseci nazaj

To se sprozi pri marsikaterem avtu. Ocitno je bil tudi bocni pojemek dovolj velik, za prozenje stranskih blazin.

RedBaron
7 leta 2 meseci nazaj

Zaščita prednjih potnikov sploh ni slaba!! Je pa res, da se zadaj (enako kot pri EDGE-u) zaradi vgrajenih klasičnih pasov (brez omejevalnikv in zateovalnikov) pojavijo višje obremenitve prsnega koša, ter verjetno zaradi manj prostora tudi stegen (prednji sedež) in glave (nizek strop). Kar je (po mojem mnenju) bolj skrb vzujajoče, kot pa odsotnist nekaterih pomagal v serijski opremi.

 
Skavtski Kodiaq
Kia do konca leta z novim manjšim križancem