Novice

Škoda pred pričetkom prodaje razkriva podrobnosti o novem Rapidu

Škoda je prenovljena modela Rapid in Rapid Spaceback razkrila marca na ženevskem salonu. Pred pričetkom prodaje so poskrbeli za nekoliko obširnejšo predstavitev in ogromno galerijo, kjer so vidne vse oblikovne posebnosti novincev.

Nekatere novosti, kot so ksenonski žarometi in dnevni žarometi LED, so vidne že na prvi pogled, nekoliko bolje pa je potrebno pogledati fotografije, da opazimo spremenjen spodnji del odbijača in nekoliko drugačen videz meglenk. Na modelu Sportback so oblikovalci poskrbeli za večje zadnje steklo in nov paket platišč.

Kar se tiče notranjosti, so spremembe manj opazne. Obe različici sta pridobili nove vratne obloge in zračne šobe ter dodatne povezljivostne možnosti. Na varnostnem področju sta na seznamu serijske opreme ESP in sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah, ki sta se pridružila večnaletnemu zaviranju v sili. Na seznamu opcijske opreme so sistem za opozarjanje na utrujenost voznika, samodejno zaviranje v mestu, pomočnik za speljevanje na klancu in meglenke s funkcijo osvetljevanja zavojev.

Kupce, ki se bodo odločili vsaj za paket Ambition, bo razvajala asistenca za samodejen preklop zasenčenih in daljinskih luči. Sistem deluje pri hitrostih nad 60 km/h in zazna vozila, oddaljena do 400 metrov. V nekaterih primerih pa lahko senzorji zaznajo nasproti vozeča vozila, ko so oddaljena dober kilometer.

Rapid in Rapid Spaceback bosta lahko opremljena z novim litrskim bencinskim agregatom TSI, ki bo na voljo v dveh različicah – s 70 oziroma 81 kilovati moči. Motorno paleto bodo sestavljali še 1,4-litrski TDI s 66 kilovati, 1,6-litrski TDI s 85 kilovati in 1,4-litrski TSI z 92 kilovati. Pri vseh sta serijsko nameščena sistem regeneracije zavorne energije in sistem stop&start, zato vsi dosegajo emisijski normativ Euro 6.

Za obe različici je na voljo tudi paket Monte Carlo s črnimi 16- ali 17-palčnimi platišči, dodatno zatemnjenimi zadnjimi žarometi in zadnjimi stekli, serijsko so nameščeni bi-ksenonski žarometi ter določeni črni dodatki. V notranjosti Monte Carlo prinaša trikrak športen volan, perforirano usnje, rdeče dekorativne šive, prestavno ročico v usnju v črno-rdeči kombinaciji in posebno grafiko na merilnikih.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

7 komentarjev za "Škoda pred pričetkom prodaje razkriva podrobnosti o novem Rapidu"


MORDOR
6 leta 11 meseci nazaj

Ima pa tsi motor.In že šibamo.

zoranv12
6 leta 11 meseci nazaj

Oduren avto…ergonomija v avtu je slabša od 25 let starega renoja 18 in stoenke skupaj…Imamo en kup službenih in razen motorja in menjalnika – lahko rečem poraz na potenco. Priporočam Fabio karavana z veliko več opreme za enak denar, imaš občutek, da si v razredu višje…

frgo
6 leta 11 meseci nazaj

Neverjeten občutek za oblikovanje in posluh do detajlov.

zoranv12
6 leta 11 meseci nazaj

popolnoma se strinjam! In kaj šele po uri in pol vožnje…Izgleda kot Dantejev pekel 🙂 Vsaj po opisu sodeč se tako počutiš.

Gosic
6 leta 11 meseci nazaj

WOW, serijska oprema ESP. Dobro da je serijsko volan.

srcnik
6 leta 11 meseci nazaj

A škoda je na misiji, da vsak facelift zgleda grše od originala?

zoranv12
6 leta 11 meseci nazaj

Če je to namen, jim prekleto dobro uspeva.

 
Navigacijski sistem z vašim glasom
Lancia naprodaj le še na domačem trgu