Novice

Škoda pripravlja kvartet novih športnih terencev

Škoda večino svojih naložb usmerja v novo družino športnih terencev, ki se bodo ščasoma pridružili Kodiaqu. Do konca desetletja naj bi imeli v ponudbi kupejevsko različico Kodiaqa, malega križanca z električnim pogonom in novo generacijo Yetija z novim imenom.

Kot pri vseh večjih igralcih na avtomobilskem trgu, želijo tudi pri Škodi pridobiti čimveč kupcev, ki so z vsakim dnem bolj navdušeni nad različnimi križanci. Slej ko prej bo prezasičen tudi ta segment, a se zaenkrat proizvajalci s tem ne obremenjujejo. Cenovno dražji in večji športni terenci so največji hit, zato so pri Škodi pripravili češkega medveda Kodiaqa. Do konca desetletja pa nameravajo pripraviti še tri dodatne modele

Prvi naj bi bil kupejevska različica Kodiaqa po vzoru Tiguana LWB, ki naj bi bila prvič javnosti predstavljena prihodnje leto na salonu v Šanghaju. Proizvodnja naj bi stekla na Kitajskem, zato naj bi bil sprva na voljo le domačim kupcem, leta 2019 pa bi zapeljal tudi na evropske ceste.

Drugi izmed novincev bo nova generacija Yetija, ki bo dobila novo ime – Polar. Zmagovalec našega velikega testa manjših križancev bo presedlal na arhitekturo MQB ter popolnoma spremenil svoj videz. Ne bo več tako drugačen, temveč naj bi bil zadržanega videza, tako kot večina produktov iz skupine Volkswagen.

Treji križanec naj bi bil manjših dimenzij in  namenjen predvsem mestnim kupcem. Slonel naj bi na novi modularni električni arhitekturi MEB, ki so jo prvič uporabili na konceptu I.D.. Električni mali križanec naj bi luč sveta ugledal leta 2019.

Zadnji izmed štirih naj bi bil še en manjši mestni križanec, ki naj bi ga od leta 2019 naprej izdelovali na Kitajskem. Staro celino naj bi dosegel leta 2020, kjer bi kupce, zaradi starejše arhitekture PQ, iskal predvsem z nižjo ceno. Škoda je slednjo arhitekturo prenovila le zaradi Fabie, zato jo bodo lahko uporabili na dimenzijsko podobnem vozilu in se zoperstavili Renault Capturju, Opel Mokki X in Fiatu 500X.

Avtomobilizem.com (Vir: Carmagazine. Foto: Škoda, Volkswagen.)

 

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Škoda pripravlja kvartet novih športnih terencev"


7 leta 3 meseci nazaj

Mi lahko kdo razloži kaj je fora v tem, da se proizvajalci poslužujejo novih imen?
Recimo Renault in njegov “Talisman” namesto dobre znane “Laguna”, pa tukaj je Yeti omenjen.

 
Prihaja novi Suzuki Swift
Deset najbolj iskanih v letu 2016