Novice

Škoda Rapid Spaceback Scoutline za terenske navdušence

Škoda je predstavila terensko navdahnjeno različico Rapid ScoutLine, ki bo na ceste zapeljala julija. Zunanji videz je poudarjen s trpežnimi karoserijskimi dodatki, s katerimi naj bi se po zagotovilih češkega proizvajalca vozil vzpostavila bolj pristna vez med vozilom in lastnikom.

ScoutLine se od običajne različice razlikuje po sprednjemu in zadnjemu odbijaču ter novih pragovih. Odbijača povzemata bolj trpežen videz in vlivata občutek terenskega vozila. Na posebni različici Rapida so lahko nameščena nova 16- palčna Rock ali 17- palčna Camelot aluminijasta platišča.

Motorna paleta bo enaka kot pri običajni različici Rapida Spaceback, vendar brez Greenline linije. Kupcem bodo na voljo trije bencinski agregati z močjo od 90 do 125 ”konjskih moči” in dva dizelska agregata z močjo 90 in 115 ”konjskih moči”.

Škoda želi z novim modelom Rapid Spaceback Scoutline prepričati predvsem mlajše kupce in se oddaljiti od tradicionalno starejše populacije svojih zvestih kupcev. S podobno taktiko so poskusili že pri športni različici Monte Carlo, ki so jo predstavili leta 2014 na Rapidu Spaceback in februarja letos na Fabii.

Škoda pri nas ponuja že terensko različico Octavie, zato bo Rapid Spaceback Scoutline prijetna popestritev modelne ponudbe. Po zagotovilih Škode je od lansiranja modela 2013 do danes prodala že okoli 105.000 enot Rapida Spaceback, samo lani pa so prodali 72.400 enot.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Škoda)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Škoda Rapid Spaceback Scoutline za terenske navdušence"


Daedalus
8 leta 9 meseci nazaj

Terenske navdušence? LOL.

 
Pri DS-u pripravljajo svoj največji model
65 milijonov dolarjev za neverjetno zbirko vozil