Novice

Pri DS-u pripravljajo svoj največji model

Pri Citroenovi prestižnejši znaki DS bodo v kratkem pripravili svoj največji model. DS-ova admiralska ladja, s kodnim imenom DS 8, bo najprej predstavljena na Kitajskem, kasneje pa še na stari celini.

Najluksuznejši model v DS-ovi liniji, ki je postala v letošnjem letu povsem samosvoja znamka, naj bi imel v duhu prvega »božanskega« DS-a iz leta 1955 ošiljeno sprednjo masko, ki spominja na morskega psa. Nekaj oblikovnih linij novega modela pa sta nakazala že konceptna Numero 9, ki je bil predstavljen v Pekingu pred tremi leti, ter Divine DS (na sliki), katerega so razkrili na lanskem pariškem salonu.

Novi DS 8, pri čemer še ni dokončno potrjeno ali se bo imenoval s tovrstno označbo, bo pozicioniran nad modeloma DS 5LS in DS 6, ki sta sicer na voljo le kitajskim kupcem. Avtomobil višjega srednjega razreda pa naj bi iskal konkurenco tudi med nemško »sveto trojico« (Audi A6, Mercedes-Benz E, BMW 5). Pri konstruiranju avtomobila bodo uporabili PSA-jevo modularno platformo EMP2, na kateri sicer slonijo manjši koncernski modeli (Peugeot 308, Citroen C4 Picasso).

Z znamko DS, ki je sicer nastala že pred petimi leti, kot linija prestižnejših Citroenovih modelov, si želijo pri PSA večjo donosnost, saj vedo, da luksuznejše izvedbe prinašajo večje marže. Vendar pa se pri DS vsaj v zadnjih časih ne morejo pohvaliti s prodajnimi številkami, tako so samo letos zabeležili 20 odstotni padec prodaje (42.000 vozil v prvih petih letošnjih mesecih).

Avtomobilizem.com (vir: europe.autonews.com; foto: PSA)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Pri DS-u pripravljajo svoj največji model"


Firediver
8 leta 9 meseci nazaj

Da ne bo izpadel podoben raček kot pred časom Octavia, ko so “dolgo” karoserijo nataknili na “kratko” podvozje Golfa in potem so vsi podolgem in počez strokovno ugotavljali, da je v kabini premalo prostora zadaj..pa kljub temu vseeno želi DS8 konkurirati seriji 5 in A6. Mogoče bi za boljši vtis manjkala še slika notranjosti oz. armaturke, drugače pa – vso srečo!

 
Lahko Mercedes-Benz s svojim varnostnim sistemom prehiti Volvo?
Škoda Rapid Spaceback Scoutline za terenske navdušence