Novice

Škoda razkrila novega Superba

Češki proizvajalec je, celo še pred današnjo uradno predstavitvijo, pokazal uradne fotografije novega Superba.

Tretja generacija Škodinega paradnega konja je oblikovalske smernice povzela po konceptu VisionC, ki je bil predstavljen lansko leto v Ženevi. Čehi so se odrekli zapeljivemu zadku vozila z nizko postavljeno strešno linijo in prtljažnim pokrovom ter s tem poskrbeli, da je Superb bolj eleganten in manj športen. Z 80 milimetrov daljšo medosno razdaljo (2.841 milimetrov) bo ponudil obilico prostora v obeh vrstah, obenem pa z dinamično obliko navduševal kupce širom Evrope. Prtljažni prostor je v primerjavi s prejšnjo generacijo zrasel za 30 litrov in sedaj meri neverjetnih 625 litrov.

Škoda je igro prikritih podob začela s prikazom armaturne plošče, ki je v primerjavi s predhodno občutno napredovala. Po zagotovilih proizvajalca bodo pri njej uporabljeni boljši materiali, izboljšana bo ergonomija in, nenazadnje, naj bi bilo počutje v potniški kabini v primerjavi s predhodnikom še bolj prestižno. Novost je še sredinski vrtljivi gumb, s katerim voznik izbira med voznimi programi in nastavitvami podvozja.

Novi Superb sloni na modularni arhitekturi MQB, ki si jo deli z ostalimi vozili iz koncerna Volkswagen – med njimi je na njej zasnovan tudi največji konkurent Volkswagen Passat. Novinca bosta poganjala dva dizelska prisilno polnjena agregata, ki ju bodo dopolnili trije bencinski prisilno polnjeni agregati. Najosnovnejši dizelski 1,6-litrski agregat bo proizvedel 88 kilovatov, jedro ponudbe pa bo predstavljal dvolitrski agregat v dveh različno močnih izvedenkah  (110 kW in 140 kW). Bencinsko paleto sestavljajo 1.4 TSI, 1.8 TSI in 2.0 TSI, z razponom moči od 92 kW do 206 kW. Zaenkrat še ni znano ali bodo ponudili tudi 1,4-litrski priključni hibrid.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Škoda razkrila novega Superba"


zoranv12
9 leta 1 mesec nazaj

Zelo podoben Audiju A6; Bistveno bolj dinamičen od Passata; Je res rahlo večji passat, ampak po moje s tem želijo preskočiti lestvico in se približati OOOO; Trenutno se nekako uvršča med A4 in A6, podvozje A4, dimenzije A6; VW pristaši nikoli ne bodo kupovali škode, tisti, ki so prekratki za 4 krogce, pa imajo odlično alternativo. Zelo lep avto, z veseljem bi ga vozil kot recimo službeni avto.

Firediver
9 leta 1 mesec nazaj

Za tiste, ki si želijo nemca in so finančno prekratki za VW.. Jim je pa uspelo vsaj zadek narediti všečen, ostale linije pa sem že nekje videl..

mavrica
9 leta 2 meseci nazaj

to pa je avto

 
Audi R8 z laserskimi žarometi
Znani kandidati za svetovni avto leta 2015