Novice

Škoda ukinja model Roomster

Kljub temu, da je bila nova generacija Roomsterja v zaključni fazi razvoja, so se pri Škodi odločili, da ukinejo priljubljeni družinski model in se posvetijo pomembnejšim projektom.

Le nekaj dni po prvih špekulacijah v medijih je češki proizvajalec vozil Škoda tudi uradno potrdil ukinitev vsesplošno uporabnega modela Roomster. V intervjuju za spletni medij Autovisie je tiskovni predstavnik Škode dejal, da mora podjetje utrditi svojo modelno paleto v segmentu SUV in se osredotočiti na razvoj kompaktnih ter cenovno dostopnih športnih terencev ter ne enoprostorcev. Žal ta odločitev ni presenečenje, saj se že dolgo časa šušlja, da bo Škoda poenotila svojo modelsko paleto in v večini ponujala le športne terence.

Ukinitev modela Roomster je podžgala še zadnja afera ”Dieselgate” in napovedano varčevanje skupine Volkswagen, ki se je zaradi pretečih kazni, slabše prodaje in vpoklicev znašla v napetem položaju. Poleg finančnih rezov in zamikov prihoda nekaterih modelov je logičen korak še ukinitev najmanj uspešnih v ponudbi.

Novi Roomster, ki je do sedaj slonel na Fabii in Polu, bi s prehodom v novo generacijo naredil velik korak naprej, saj bi si osnovo delil z modelom Caddy.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Škoda ukinja model Roomster"


mavrica
8 leta 4 meseci nazaj

sramota, saj se je roomster bolje prodajal kot yeti

 
EU v tožbo Nemčije zaradi sporne Daimlerjeve hladilne tekočine
Dizelska afera bo za Volkswagen katalizator sprememb