Novice

Škodin Kamiq za kitajski trg

Češki proizvajalec bo na prihajajočem avtomobilskem salonu v Pekingu predstavil svojega tretjega športno uporabnega križanca, ki so ga poimenovali Kamiq in bo na voljo izključno na kitajskem trgu. Srednje velik SUV bo podobno velik kot Karoq, a bo cenejši ter dodobra digitaliziran.

Češka Škoda želi postati eden večjih igralcev tudi na kitajskem trgu, kjer želijo do leta 2020 prodati kar 600.000 vozil letno. Zatorej ne čudi, da so se odločili ustvariti prav posebnega športno uporabnega križanca, ki bo namenjen zgolj kitajskim potrošnikom.

Model Kamiq, ki je sicer poimenovan skladno z novodobnim znamkinim označevanjem športno uporabnih modelov, ki se začnejo na črko K in končajo na Q, je podobno velik kot Karoq, a zasnovan na starejši koncernski platformi. Pod motornim pokrovom bodo vgrajevali 1,5-litrski bencinski agregat, ki bo proizvedel 110 »konjev« največje moči (150 Nm najvišje navorske vrednosti).

Pri Škodi hkrati navajajo, da se bo novi Kamiq ponašal s povsem novim info-zabavnim elementom s funkcijo prepoznavanja glasu (iFlytek), ki prepozna med drugim marsikatera regionalna kitajska narečja. Omenjena funkcija je sicer na Kitajskem izjemno popularna med vozniki.

Več o novem Kamiqu bo sicer znanega v prihodnjih dneh, ko bo uradno predstavljen na salonu Auto China 2018 v Pekingu.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Talk. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Weyev koncept samovozečega SUV-a
Mercedes-Maybachova vizija luksuza v podobi križanca