Novice

Mercedes-Maybachova vizija luksuza v podobi križanca

V skladu z napovedmi je znamka Mercedes-Maybach pred otvoritvijo avtomobilskega salona v Pekingu tudi uradno razkrila oblikovno študijo na podlagi vizije znamke o skrajnih mejah luksuza, ki jih lahko ponudi križanec med udobno limuzino ter športnim terencem.

Koncept Mercedes-Maybach Ultimate Luxury prikazuje prenos udobja in prestiža najbolj luksuznih limuzin v vozilo z višjim položajem sedenja, ki je sicer značilno za športno terenske modele. In ko se s križanci poigrajo pri ekskluzivni podznamki Maybach, ne manjka izbranih materialov in podrobnosti, ki pritegnejo najbogatejše (kitajske) kupce. Štirisedežni koncept z obiljem belega napa usnja in obrob v barvi rožnatega zlata ima v potniški kabini mogočno sredinsko konzolo, ki vzdolžno deli prostor, klasičen hladilnik za temperiranje najboljšega šampanjca pa je zamenjal ogrevan razdelek za pripravo čaja. Leseni pladenj iz ebenovine “Magic Wood” ima integriran komplet čajnika in skodelic, saj ima filozofija pitja čaja “ključno vlogo pri uravnoteženju telesa in duha na iskanju poti do notranjega miru in vitalnosti.”

Z ostalimi sodobnimi znamkinimi koncepti, kot je Mercedes-Maybach 6, ga po oblikovni plati že na prvi pogled povezujejo velika prednja maska z vertikalnimi kromiranimi elementi ter napete, gladke površine brez odvečnih linij in ostrih robov, kar je značilno za filozofijo Sensual Purity.  Ko je govora o zunanjih dimenzijah, se ponaša s 5.260 mm dolžine, 2.110 mm širine in 1.764 mm višine.

Seveda mora biti novodobna vizija za kitajski trg izključno električna, tudi v primeru Maybachovega koncepta gre pri pogonskem sklopu za kombinacijo štirih kompaktnih sinhronih elektromotorjev s trajnim magnetom (sistemske moči 550 kW/750 KM) za povsem prilagodljiv štirikolesni pogon ter baterije (80 kWh), ki naj bi poskrbela za doseg več kot 500 kilometrov z enim polnjenjem (NEDC). Enako kot pri Mercedes-Maybachu 6 je na voljo funkcija hitrega polnjenja, ki po petminutnem polnjenju s kapaciteto do 350 kW omogoča dodatnih sto kilometrov vožnje. Ob klasičnem polnjenju s kablom je tu še induktivno polnjenje preko elektromagnetnega polja pod vozilom.

V smislu funkcionalnosti in udobja potnikov se v novem konceptu v največji meri odražajo lastnosti razreda S, iz katerega so prevzeli tako 12,3-palčna zaslona pred voznikom kot tudi napredne nastavitve sedežev, koncept Energizing Comfort, medtem ko je sistem govornega upravljanja interaktiven in učljiv, zato se s časom lahko prilagaja uporabniku.

Avtomobilizem.com (Vir, foto, video: Daimler.)

 

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Mercedes-Maybachova vizija luksuza v podobi križanca"


dask
5 leta 11 meseci nazaj

Zadek pa ko stoenka…

pskoda
5 leta 11 meseci nazaj

To ni lepo od tebe, da skropucalo primerjaš z stoenko

 
Škodin Kamiq za kitajski trg
Infiniti pripravlja platformo za elektrificirano prihodnost