Novice

Škodin Kodiaq z medvedjim podpisom

Končno! Škoda je po več mesečnih ugibanjih le končala skoraj neskončno štorijo in uradno potrdila ime novega 7-sedežnega športnega terenca.

Mogoče se začudeno sprašujete, zakaj tako čuden naslov, a Kodiaq je navdih za svoje ime našel v v vrsti medveda Kodiak, ki živi na otoku na Aljaski. V dotičnem primeru ne gre za tiskarskega škrata, temveč ime Kodiaq izhaja iz jezika staroselcev Alutiiq, ki so na koncu imen živalske vrste vedno uporabili črko q.

Nov češki terenec, ki ga napoveduje koncept VisionS, v dolžino meri 4.700 milimetrov. Od bratskega Volkswagen Tiguana je daljši za 21 centimetrov in od najnovejšega izdelka Seata, Atece, za 34 centimetrov.

Podatki o motorni paleti zaenkrat še niso razkriti, a glede na podobnost s španskim in nemškim bratrancem bodo spredaj verjetno nameščeni tri- in štirivaljni bencinski ter dizelski agregati. Koncept sicer poganja priključni hibrid, a zaenkrat pri Škodi skrbno molčijo ali bo svoje mesto našel tudi v produkcijski različici. Za manj zahtevne kupce bo osnovna izvedenka ponudila pogon na sprednji kolesni par in ročni 6-stopenjski menjalnik, medtem ko bo zahtevne kupce razvajal štirikolesni pogon in samodejni menjalnik DSG.

Škodin Kodiaq bo luč sveta prvič ugledal v drugi polovici letošnjega leta, najverjetneje na salonu v Parizu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Alfa Romeo dostavila dve policijski Giulii Quadrifoglio za Carabiniere
Toyota GT86 s karavanskim zadkom? Tukaj je koncept GT86 Shooting Brake