Novice

Seat Ateca se predstavi

Športno uporabna Ateca, eden najbolj pričakovanih Seatovih modelov v zadnjem času, bo svetovni javnosti predstavljena že čez dobrih štirinajst dni na avtomobilskem salonu v Ženevi. Še pred uradno predstavitvijo prvega Seatovega SUV pa so v javnost, kot je to že običajno, prišle njene prve fotografije.

Novi Seatov SUV je dobil, podobno kot večina ostalih njihovih modelov, ime po španskem mestu. Ateca je majhno mestece z nekaj več kot 2.000 prebivalci ter se nahaja v Zaragozi. 4,36 dolgo vozilo je zasnovano na koncernski modularni platformi MQB, pri čemer se oblikovno v precejšnji meri naslanja na novodobne Seatove modele, tako na zunaj (značilna trapezoidna sprednja maska), kakor tudi znotraj, kjer je moč opaziti precej elementov iz kombilimuzinskega Leona.

Pod motornim pokrovom bo imela nova Ateca že poznane koncernske agregate, pri čemer bodo lahko kupci izbirali med dvema prisilno polnjenima bencinskima motorjema ter tremi turbodizli. Vstopni bencinski agregat bo tako 1.0-litrski TSI (115 KM), močnejša različica 1.4 TSI bo imela 150 »konjev«, medtem ko bodo pri dizlih na voljo 1.6-litrski (115 KM) ter 2.0-litrski (150 in 190 KM) agregati TDI. Vsi bodo sparjeni s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, pri močnejšem bencinskem ter 2.0-litrskih TDI pa bo na voljo tudi 7-stopenjski DSG (oziroma 6-stopenjski pri štirikolesno gnanem 1.4 TSI).

Seat Ateca bo poleti, ko bo prišla med prve kupce, na voljo v treh opremskih paketih (Reference, Style ter Xcellence), med serijsko in doplačilno opremo pa bodo tudi najsodobnejši varnostno asistenčni sistemi (radarski tempomat, sistem za prepoznavo prometnih znakov, …) ter info-zabavni elementi (MirrorLink, Apple CarPlay in Android Auto).

Novo Ateco bodo izdelovali na Češkem (Kvasiny), skupaj z novim Škodinim modelom SUV.

 Avtomobilizem.com (Vir: Auto Motor und Sport. Foto: Seat.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Seat Ateca se predstavi"


pskoda
8 leta 2 meseci nazaj

To je cenejši tiguan, zato se lahko kar bojijo čeprav za mene so vsi grdi

JG2
8 leta 2 meseci nazaj

Zelo slabo in še glede na to da prav vsi vagi izgledajo v živo še slabše kot na slikah bo tole res en velik fail. Mislim da se Nissanu, Hyundaiu ni potrebno zaradi tegale Seata sekirat.

xxl
8 leta 2 meseci nazaj

Ni slabo,verjetno najlepši med svojimi bratanci.

 
Rezervirano za mali Audi Q
Voznik je lahko človek ali računalnik