Novice

Skoraj polovico daljši doseg električnega Golfa

Komaj se je polegel prah po predstavitvi kozmetično prenovljenega Golfa, že je Volkswagen pokazal povsem električno različico, ki povzema enake oblikovne spremembe, vendar ima v primerjavi s predhodnikom več moči in bistveno daljši doseg.

Prenovljeni e-Golf je dobil nov litij-ionski baterijski paket, ki poveča kapaciteto s 24,3 na 35,8 kWh. Na račun nove baterije se je električni doseg povečal na 200 kilometrov, kar je skoraj 50 odstotkov več kot prej. Serijsko je sedaj opremljen s 7,2-kilovatnim polnilcem, pri izbiri najboljšega paketa opreme SEL Premium pa je serijsko na voljo še hitro polnjenje (pri drugih paketih je na voljo za doplačilo), ki v uri polnjenja napolni baterijo do 80 odstotkov kapacitete.

Inženirji so poskrbeli še za malenkosten prirastek pri moči. Dodatnih 14 kilovatov moči in 20 njutnmetrov navora poskrbi, da e-Golf od 0-100 km/h potrebuje 9,6 sekund in doseže maksimalno hitrost 150 km/h.

V potniški kabini je po novem na voljo opcijski 12,3-palčni digitalni informacijski voznikov zaslon, ki omogoča popolno individualizacijo, ter 9,2-palčna večopravilna enota Discover Pro. V naslednjih dveh letih bo omogočen tudi nadzor s pomočjo gest, za zdaj pa enoto lahko nadziramo preko zaslona na dotik. Poleg najnovejših digitalnih rešitev ima e-Golf na voljo še skupek asistenčnih sistemov, od aktivnega tempomata, parkirne asistence, sistema za vozila v mrtvem kotu do samodejnega zaviranja v sili.

V prodajne salone naj bi povsem električni e-Golf zapeljal v drugi četrtini prihodnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Zakasneli prihod nove Honde CR-V na evropski trg
Emisije CO2 na papirju padajo, na cesti so praktično nespremenjene