Novice

Zakasneli prihod nove Honde CR-V na evropski trg

Potem ko so pri Hondi prek velike luže že razkrili peto generacijo njihovega srednje velikega športno uporabnega vozila CR-V, pa bomo morali na stari celini nanj počakati vsaj še eno leto. Nekdaj eden najbolj zaželenih športnih terencev na našem trgu naj bi bil pri nas na voljo šele koncem leta 2017 ali celo v začetku leta 2018.

Pri Hondi so pohiteli in, po zgolj štirih letih od uvedbe četrte generacije modela CR-V, že predstavili peto. CR-V je nameščen na povsem novo platformo, pri čemer je postal širši, pohvali pa se lahko tudi z daljšim medosjem. Oblikovno se v veliki meri naslanja na svojega predhodnika in predstavlja zgolj oblikovno evolucijo.

V notranjosti pri Hondi obljubljajo več prostora, pri čemer naj bi se izkazal z najbolj radodarnim prostorom za noge na zadnji klopi v tem segmentu. Med opremo pa bo moč najti vse najsodobnejše varnostno-asistenčne ter info-zabavne sisteme (Apple CarPlay in Android Auto).

Pod motornim pokrovom se bodo prvič znašli turbobencinski motorji, pri čemer bosta za evropski trg predvidoma najbolj zanimiva sveži 1,5-litrski (192 KM) ter na dizelski strani 1,6-litrski iDTEC.

Novo Hondo CR-V bodo za severnoameriški trg, kamor prihaja že v letošnjem letu, izdelovali v treh obratih (East Liberty in Greensburg v ZDA ter Alliston v Kanadi).

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Honda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nissan NV200 tudi pri slovenskih trgovcih
Skoraj polovico daljši doseg električnega Golfa