Novice

Skupina Hyundai-Kia bo razvijala boljši ekosistem baterij s partnerjem SK Innovation

Partnerja sta predstavila načrt sodelovanja, kjer so vključeni načini prodaje, servisiranja, ponovne uporabe in predelave baterij, s ciljem trajnostne sprejemljivosti in izboljšanja konkurenčnega položaja.

Hyundai Motor Group (HMG) je s podjetjem SK Innovation Co. dosegla dogovor o sodelovanju pri razvoju trajnostnega ekosistema za baterije električnih vozil, ki se osredotoča na celoten cikel uporabe. Gre za svojevrsten najem, ki so ga poimenovali baterija kot storitev (BaaS – Battery as a Service) ter razširja sodelovanje med ponudnikom mobilnostnih rešitev in ponudnikom baterij.

Partnerstvo naj bi okrepilo stabilnost dobaviteljske verige baterij ter ustvarilo celoten cikel virov od predelave do proizvodnje. Ob tem so med cilji našteli zmanjšanje emisij ogljika, optimiziranje oblikovanja baterij in baterijskih električnih vozil, ponovno uporabo baterij ter ustvarjanje sinergij. Uvodni projekt bo postopek zbiranja in preverjanja baterijskega sklopa Kijinega električnega modela Niro EV, pri čemer iščejo rešitve, ki lahko kar se da povečajo povečajo vrednost in okoljsko prijaznost EV baterij (sistemi shranjevanja energije, recikliranje baterij z izločanjem ekonomsko vrednih kovin, kot so litij, nikelj in kobalt).

HMG in SK Innovation bosta obenem združila svojo poslovno infrastrukturo in razširila zmožnosti svojih različnih dejavnosti za izboljšanje konkurenčnega položaja. Youngcho Chi, predsednik in vodja inovacij pri HMG, je ob tem izjavil: “Kiino sodelovanje s SK Innovation, dobaviteljem baterij prvega ranga za našo električno globalno modularno platformo (E-GMP), ki bo predstavljena leta 2021, označuje kritičen prvi korak pri maksimiziranju sinergij med mobilnostnim podjetjem in proizvajalcem baterij,” ter dodal:“Pričakujemo, da bo to sodelovanje igralo zelo pozitivno vlogo pri krepitvi naše konkurenčnosti na področju mobilnosti in pri obogatitvi okolju prijaznejših električnih vozil.”

“Sodelovanje skupine Hyundai-Kia, ki je med najbolj rastočimi na področju električnih vozil na globalnem trgu, in SK Innovation, ki ima napredne tehnologije na področju razvoja in recikliranja baterij, je zelo pomembno, saj smo združili moči pri sodelovanju na področju celotnega cikla EV-jev,” je povedal Dongseob Jee, predsednik baterijskega oddelka pri SK Innovation. “Podjetji bosta ustvarili brezhiben sistem, ki bo raziskoval nove poslovne priložnosti na celotnem področju vrednosti verige baterij.”

Južnokorejska avtomobilska skupina si ob novem partnerstvu s SK Innovation prizadeva zagotoviti in odpreti nove trge skozi sodelovanje z globalnimi specialisti za ponovno uporabo baterij, kot so npr. Korea Hydro & Nuclear Power Co., Wärtsilä, OCI in Hanwha Solutions.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Skupina Hyundai-Kia bo razvijala boljši ekosistem baterij s partnerjem SK Innovation"


xxl
3 leta 4 meseci nazaj

Čeprav je glavni cilj povečanje dobička, vsekakor prava smer. Bravo.

 
Hyundai najavlja Bayon kot novi vstopni model križancev
Najstarejši slovenski Peugeot bo star sedemdeset let.