Novice

Skupina Jaguar Land Rover želi postati lastnica dirkališča Silverstone

Skupina Jaguar Land Rover nadaljuje pogajanja o nakupu dirkališča Silverstone ter je po zadnjih informacijah blizu dogovora s trenutnimi lastniki.

Dirkališče je trenutno v lastništvu kluba voznikov British Racing Drivers Club (BRDC), a je skupina Jaguar Land Rover ponudila zanimive pogoje in jih v premislek predstavila članom. Odziv je bil po besedah Dereka Warwicka, predsednika kluba BRDC, pozitiven.

”Čaka nas veliko dela, da bosta obe strani srečni in, kar je najbolj pomembno, da bo narejeno tisto, kar je prav za naše člane BRDC. Smo na dobri poti. Članom smo povedali, da bi pridobili njihovo mnenje o poslu. Odziv je bil ugoden, zato bomo organizirali izredno skupščino, kjer bodo člani glasovali o dovoljenju odboru za nadaljevanje posla ter nadaljevanju pogajanj s skupino JLR,” je dejal Warwick.

BRDC je lastnik dirkališča Silverstone od leta 1971, toda organizacija se spopada s težavami, povezanimi z vse višjimi stroški vzdrževanja in visoko ceno, ki jo morajo plačati za organizacijo dirke Formule 1. Silverstone je eno redkih dirkališč na svetu, ki za organizacijo dirke Formule 1 ne dobi državne finančne spodbude, zato bi lahko posel z JLR prinesel članom precejšnje olajšanje.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: JLR)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-Benzov razred S bo pomagalo sestavljati več človeških rok
Zakaj bo Alpine preskočil salon v Ženevi?