Novice

Zakaj bo Alpine preskočil salon v Ženevi?

Številni obiskovalci avtomobilskega salona v Ženevi se lahko obrišejo pod nosom, saj se je Renault odločil, da tja ne bo pripeljal nedavno razkritega koncepta Alpine Vision.

Alpinin koncept Vision se v najlepši meri opira na legendarni model Alpine A110, ki so ga izdelovali od leta 1961 do 1977 v vsega 7.579 primerkih. Ob razkritju v Monacu so se vodilni pri Renaultu pohvalili, da bi lahko proizvodnja stekla že prihodnje leto, a če sklepamo po zadnjih dejanjih, so bile morda te napovedi pretirane.

Kaj pravzaprav vemo o novodobni različici Aplininega športnika? Skoraj nič. Nikakršnih podatkov nimamo o pogonskem sklopu, za zdaj vemo le, da naj bi za pospeševanje od 0 do 100 km/h potreboval manj kot 4,5 sekunde. Po preračunanem razmerju bi A110 danes stal manj kot 80.000 evrov, s podobno ceno naj bi se kupcem predstavila tudi produkcijska različica koncepta Vision.

Masa? Prav ste uganili, Renault ni razkril nobenega podatka glede končne mase, a bo avtomobil zagotovo težji kot A110, ki je tehtal le 600 kilogramov. Ravno zato se sprašujemo, zakaj Renault ne izkoristi priložnosti in na avtomobilskem salonu v Ženevi razkrije vozila ter nekatere ključne podatke.

Kot je pojasnil Jerome Stoll, vodja športnih aktivnosti pri Alpine, Formuli 1 in Formuli E, salon v Ženevi ni pravo prizorišče za to dejanje. Kupci Alpine so po njegovih besedah entuziasti, ki želijo biti člani majhnega kluba. Potencialni uporabniki želijo najnovejši model videti v specifičnem okolju, kjer lahko testirajo vozilo, z njim preživijo vikend in delijo izkušnje z ostalimi lastniki.

Na začetku prejšnjega leta je eden izmed vodilnih pri Renaultu potrdil, da naj bi na letni ravni izdelali okoli 3.000 enot, največ pa bi lahko izdelali do 5.000 vozil. Skupaj je Renault od leta 1955 do 1995 izdelal okoli 30.000 enot, zadnji model A610 pa so izdelali le v 818 enotah.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News. Foto: Alpine.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Skupina Jaguar Land Rover želi postati lastnica dirkališča Silverstone
Aston Martin DB11 – nova mera britanske elegance