Novice

Skupina PSA je razkrila realno povprečno porabo goriva za 30 modelov

Skupina PSA je izpolnila svoje obljube in za svoje modele začela objavljati povprečne porabe, izmerjene v realnih pogojih.

Skupina PSA je v javnost posredovala dolgo poročilo, kjer opisujejo postopek merjenja realne povprečne porabe s pomočjo dveh nevladnih organizacij Transport & Environment in France Nature Environment NGO. Potek raziskave je nadzorovala ustanova Bureau Veritas. Z dvema različnima načinoma merjenja želijo pri PSA razkriti realno povprečno porabo pri svojih modelih, nehati zavajati svoje kupce in poslati jasen znak ostalim proizvajalcem vozil.

Namesto laboratorijskih testov, računalniških približkov ali ostalih kontroliranih metod so med testom na vlečno kljuko namestili sistem za merjenje emisij. Bureau Veritas je neodvisna in mednarodno priznana revizijska hiša, ki jamči za uporabljene postopke in zagotavlja, da so vsi izmerjeni podatki točni in identični izmerjenim podatkom. V testnem ciklu so prevozili 25 kilometrov v urbanih središčih, 39 kilometrov na podeželskih cestah in 31 kilometrov na avtocestah.

Vsa testirana vozila so bila na cesti ob običajnih urah, ko so bili na cesti tudi ostali udeleženci v prometu. Klimatska naprave je bila prižgana, v vozilu je bilo nekaj prtljage in potnikov. Kot pravijo pri PSA, so rezultati zelo podobni rezultatom njihovih strank, ki so jih proizvajalcu poslale preko anonimnega obrazca.

Peugeot, Citroën in DS bodo proti koncu leta na svoji spletni strani zagnali spletni simulator, kjer bo vsak kupec lahko pregledal realno porabo za vsak model in različne vozne razmere. Do konca leta bodo enake meritve izvedli še na ostalih 20 modelih in popolnoma transparentno prikazali povprečno porabo za vsak model.

Realne izmerjene podatke si lahko ogledate tukaj.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoevolution. Foto: PSA)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Skupina PSA je razkrila realno povprečno porabo goriva za 30 modelov"


frgo
7 leta 9 meseci nazaj

turbo bencinarji so pa pravi lažnjivi kljukci

Dr.-MadMan
7 leta 9 meseci nazaj

Bravo! Prvi da ima jajca rečt bobu bob. Ajde nemška sveta trojka kje ste?

 
Renault dviguje temperaturo z obsežno fotogalerijo karavanskega Meganea
Audi se počasi poslavlja od osemvaljne družine motorjev