Novice

Renault dviguje temperaturo z obsežno fotogalerijo karavanskega Meganea

Renault je poskrbel za dvig temperature in, tik preden bo karavanska različica Meganea zapeljala v evropske salone, razkril vse nujno potrebne podrobnosti.

Pri Renaultu ne skoparijo s pohvalami na račun karavanske različice priljubljenega Meganea, saj naj bi nudil najdaljši nakladalni prostor v svojem segmentu. Ob obisku pohištvenega velikana tako ne bo treba najeti kombija, v Megane Grandtour lahko spravite tovor dolžine 2,7 metra, hkrati pa uživate v športnih sposobnostih paketa GT.

580-litrski prtljažni prostor ponuja številne možnosti s prilagodljivim dvojnim dnom in sistemom pregrad za razdelitev prtljažnika v dva ločena prostora. Potniška kabina ostaja enako prostorna kot pri kombilimuzini.

Kupci bodo lahko izbirali med štirimi dizelskimi agregati – dCi 90, dCi 110, dCi 100 Hybrid Assist in dCi 130 ter dvema bencinskima agregatoma – TCe 100 in TCe 130. Serijsko bo nameščen 6-stopenjski ročni menjalnik, pri dCi 110 bo možno dokupiti 6-stopenjski ali 7-stopenjski samodejni menjalnik in pri najmočnejšem bencinarju 7-stopenjski samodejni EDC menjalnik.

Na vrhu ponudbe se bo bohotila športna različica GT, ki prinaša športne odbijače, širše odprtine za zajem zraka, 18-palčna platišča, športne sedeže in volanski obroč in modre dodatke v potniški kabini. Na voljo bo tudi sistem 4Control, tako bo Megane Grandtour edini predstavnik v svojem segmentu s štirikolesnim krmiljenjem.

Za različico GT sta na voljo dve motorni izbiri. Prisilno polnjeni 1,6-litrski bencinski agregat s 151 kilovati in dizelski twin turbo dCi 165 s 380 njutnmetri navora. Prvi bo sodeloval z 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom EDC, drugi s 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Renault.)

 

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Renault dviguje temperaturo z obsežno fotogalerijo karavanskega Meganea"


emozul
7 leta 9 meseci nazaj

Je kar uredu, nič posebnega.Sem pa že na enem testu zasledil, da je “šlampasta” izdelava.

Ivan36
7 leta 9 meseci nazaj

Včeraj videl enega GT Metal modri v PO in potem še enega v Idriji, tega sem si bolj podrobno ogledal. Res me je presenetilo barvanje vrat in blatnikov ??? Na vsakem zaključnem robu je zaobljen zaključek barve ??? Pa uvedli so znameniti videz POMARANČ lakiranja ! Nisem moral verjeti kar sem videl?!

a4
7 leta 9 meseci nazaj

pač še en avto ki si ga nikoli ne bom želel…

skopusnik
7 leta 9 meseci nazaj

S prihodom karavana bo verjetno na voljo tudi GT dCi kombilimuzina?

Tattoo-
7 leta 9 meseci nazaj

Lep…edino “plavajoča streha” oziroma črn C-stebriček je popolnoma mimo!

 
Akrapovič za prenovljeni Renault Clio R.S. Trophy
Skupina PSA je razkrila realno povprečno porabo goriva za 30 modelov