Novice

Skupina Volkswagen povečuje investicije v elektrifikacijo in digitalizacijo

Na nedavni predstavitvi poslovanja in poslovnih načrtov za prihodnost so vodilni možje v Volkswagnu najavili, da bodo prvotni obseg investicij v elektrifikacijo in hibridizacijo pogonov ter digitalizacijo svojih vozil povečali na skupno 60 milijard evrov.

Znesek 60 milijard pomeni povečanje prvotnega načrta za 34 odstotkov oziroma 16 milijard več kot prvotno načrtovanih 44 milijard evrov. Naj spomnimo, da nameravajo omenjeni znesek denarja vložiti do leta 2025, torej v vsega petih letih, kar se prevede v porabo okoli 12 miljard evrov na leto.

Skupna vsota bo razdeljena na 33 milijard za elekromobilnost, ki vključuje baterijsko elektrifikacijo vozil skupine Volkswagen, preostalih 27 milijard pa na hibridizacijo pogonov in digitalizacijo vozil koncerna. Pri tem pravijo, da vsa tri področja igrajo vse pomembnejšo vlogo v poslovanju skupine Volkswagen. V luči slabšanja ekonomskih razmer na trgu se bodo posvetili tudi produktivnosti, učinkovitosti in stroškom.

Med cilji so omenili, da nameravajo do leta 2029 poslati na trg skupno 75 električnih modelov in okoli 60 novih hibridnih modelov. Do leta 2029 imajo cilj prodati že skupno 26 milijonov baterijsko-električnih vozil, od katerih naj bi se jih 20 milijonov vozilo na platformi MEB, ostalih 6 milijonov pa na platformi PPE, ki jo razvijata Audi in Porsche. Do leta 2029 naj bi prodali tudi skupno 6 milijonov hibridnih vozil.

Na predstavitvi načrtov za prihodnost so nadzornikom še povedali, da bo dokončna odločitev ali postaviti novo tovarno v Turčiji ali kje drugje padla do konca tega leta. Prvotne načrte so namreč postavile pod vprašaj nedavne vojaške akcije Turčije na področju Sirije.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Skupina Volkswagen povečuje investicije v elektrifikacijo in digitalizacijo"


xxl
4 leta 4 meseci nazaj

“V luči slabšanja ekonomskih razmer na trgu se bodo posvetili tudi produktivnosti, učinkovitosti in stroškom.”
Stroške že klestijo, kvaliteta novih modelov močno pada, cene pa gor. Kot uporabnik, to lahko potrdim.

4 leta 3 meseci nazaj

Padec kvalitete in pressing na dobavitelje se je začel stopnjevati že od 2016 dalje. To ni na mojem zeljniku zraslo, to lahko poveda vsak ki dela pri kakem slovenskem dobavitelju delov za VW. TPV, Hidria itd.

 
Audi širi ponudbo z zmogljivim S8 in priključno hibridnim A8 60 TFSIe
Markus Duesmann bo na vrhu Audija zamenjal Brama Schota