Novice

Audi širi ponudbo z zmogljivim S8 in priključno hibridnim A8 60 TFSIe

Ob že tako bogato zastopani druščini Audijev v Los Angelesu so Nemci zdaj potrdili, da bodo tja pripeljali tudi dva novinca. S prvim, S8, bodo zapolnili manko v vrhu ponudbe njihove zastavonoše. Z drugim, priključnohibridnim A8 60 TFSIe, pa bodo poskusili nagovoriti vse premožne kupce, ki se nagibajo k bolj trajnostno naravnanim alternativam.

 

Najbolj športni model v ponudbi družine A8 žene štirilitrski dvoturbinski V8, ki mu do nekaj ugodnejše porabe goriva pomaga hibridni sistem z 48-voltnim zaganjalnik-alternatorjem. Vozniku je na voljo največ 571 KM moči in 800 Nm navora, ta pogonska sila pa se skozi klasični osemstopenjski samodejni menjalnik in serijsko primaknjeni pogon Quattro prenaša do vseh koles. Navkljub 2.280 kilogramom lastne mase je to dovolj pogonske sile, da traja pospešek do stotice vsega 3,8 sekunde, pospeševanje pa ustavi elektronska blokada pri za nemške izstrelke običajnih 250 km/h.

Najbolj športnemu modelu v paleti A8 so Nemci poleg ostalega serijsko primaknili tudi dinamičen vsekolesni volan, tako imenovani Quattro športni diferencial na zadnji osi in prilagodljivo aktivno vzmetenje. Serijska sta tudi HD matrična žarometa, proti doplačilu pa je moč izbirati še laserska žarometa in animirane zadnje svetilke izvedene v tehniki OLED. Na zunaj se bo različica S8 ločila od ostale družine A8 po poudarjenih odbijačih spredaj in zadaj, širših pragovih, v srebrno barvo lakiranih pokrovih zunanjih ogledal in seveda obveznih štirih zaključkih izpušnih cevi na zadku avta. V kabini je serijsko primaknjeno usnjeno oblazinjenje Valcona in še nekateri drugi dekorativni vključki s “športnim” pridihom, kot tudi najboljša opcija prezračevanja vključno z ionizatorjem zraka.

Poleg športne zastavonoše se bo paleti pridružil še priključno-hibridni A8 60 TFSIe. Njegov pogonski sklop sestavljata bencinski trilitrski turbo V6 z največ 340 KM, ki mu do skupne sistemske moči 450 KM in 700 Nm pomaga 100-kilovaten (136 KM) elektromotor. Tudi tu se pogonska sila prenaša skozi osemstopenjski samodejni menjalnik na vsa kolesa. Pospešek do stotice znaša okroglih pet sekund ter je s tem 0,7 sekunde hitrejši kot izpeljanka A8 55 TFSI. Zaradi priključeno-hibridne zasnove ima vgrajeno tudi litij-ionsko baterijo kapacitete 14,1 kilovatur, ki mu omogoča največ 46 kilometrov lokalno brezemisijske vožnje in vožnjo do 130 km/h zgolj na elektriko.

Prodaja obeh bo stekla v prvi polovici prihodnjega leta, ceni zanju sta pa vsaj za evropski trg še skrivnost. Glede na to, da bosta oba umeščena v cenik nad trenutno najmočnejši A8 55 TFSI, ki ga v Sloveniji cenijo na najmanj 109.600 evrov (običajna medosna razdalja) oziroma 115.870 € (podaljšana izpeljanka), je pričakovati ceni zanju na ravni 120.000 evrov za hibrid in okoli 135.000 za S8.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Fordov novi električni križanec bo Mustang Mach-E
Skupina Volkswagen povečuje investicije v elektrifikacijo in digitalizacijo