Novice

Slabši prodajni rezultati Tesle vodijo v nova odpuščanja

Glede na interno korespondenco, do katere naj bi prišli pri Reutersu, naj bi pri Tesli na globalni ravni odpustili več kot deset odstotkov zaposlenih.

Ameriški proizvajalec električnih vozil, ki po tržni vrednosti velja za največjega na svetu, naj bi imel lani decembra skupno 140.473 zaposlenih. Zaradi padca prodaje in cenovne vojne med avtomobilskimi proizvajalci na področju električnih vozil pa naj bi se sedaj pri podjetju med drugim odločili tudi za zmanjševanje števila zaposlenih.

Nekateri naj bi že dobili obvestila o prenehanju delovnega razmerja

V sporočilu, ki ga je izvršni direktor Elon Musk poslal zaposlenim pri Tesli, je pojasnil, da se podjetje pripravlja na naslednjo fazo rasti. Dodaja še, da je zato bistvenega pomena pregled poslovanja z vseh zornih kotov z namenom zniževanja stroškov in povečanja produktivnosti. Posledično naj bi se med drugim odločili tudi za zmanjšanje števila zaposlenih – na globalni ravni naj bi brez zaposlitve ostalo več kot deset odstotkov ljudi. Po podatkih, ki so jih pri agenciji Reuters dobili od neimenovanega vira, naj bi nekateri zaposleni že dobili obvestilo o prekinitvi pogodbe.

Vrednost delnic ameriškega podjetja letos že 31 odstotkov nižja

Letošnje leto za Tesline vlagatelje sicer ni bilo najbolj perspektivno, saj so od začetka leta pri Tesli beležili približno 31-odstotni padec vrednosti njihovih delnic – za razliko od znamk Toyota in General Motors, ki sta letos beležili 45- oziroma 20-odstotno rast, najverjetneje predvsem na račun upočasnjene tranzicije k električnim vozilom. Podobne usode kot zdaj pri Tesli je bilo deležno tudi okrog 10 odstotkov zaposlenih s področja polnilne infrastrukture za električna vozila pri podjetju BP, kjer zaradi situacije na trgu prav tako niso dosegli zadanih ciljev.

Konstantna rast Tesle, kot smo je bili vajeni v preteklih letih, se letos ustavlja. Po besedah Craiga Irwina, enega od analitikov pri podjetju Roth Capital, pa bi to lahko pomenilo tudi, da podjetje vstopa v obdobje zrelosti, v katerem ne moremo več pričakovati tako visoke rasti.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Tesla.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Slabši prodajni rezultati Tesle vodijo v nova odpuščanja"


meganer
1 mesec 6 dni nazaj

Ja nč, …. 10.000 dol pa bo boli.

jack86
1 mesec 6 dni nazaj

kot naše leve politične stranke

 
Saga Alfe Romeo se nadaljuje: Milano bo Junior
Chery naj bi sodeloval z eno od evropskih premijskih znamk