Novice

Smarta še na poti, cene so že tu

Smartova novinca fortwo in forfour, ki ga skupaj z Renaultom Twingo izdelujejo v novomeškem Revozu, na slovenske ceste uradno prihajata šele 22. novembra, a so pri slovenskem zastopniku pohiteli z izdajo cenikov. Morda tudi zato, da bi prehiteli sorodnega Twinga, ki se bo javnosti predstavil v začetku septembra?


Štiriindvajset strani cenika da vedeti, da naročanje novega Smarta ne bo mačji kašelj. Kot je to značilno za male mestne avtomobile, so dali dosti poudarka individualizaciji, kjer je med drugim na voljo kopica barvnih kombinacij zunanjosti in notranjosti, delo pa nekoliko olajšajo priporočene izvedenke ter paketi opreme.

Pogled na oba cenika da vedeti, da bo manjši fortwo z litrskim trivaljnim bencinskim motorjem moči 52 kW (71 KM) in 5-stopenjskim ročnim menjalnikom v osnovni izvedbi moč kupiti za 10.490 evrov, kasneje pa mu bodo kupci lahko nadeli eno izmed štirih opremskih preoblek: passion (1.460 evrov), prime (2.090 evrov), proxy (3.561 evrov) ali edition#1 (3.251 evrov).

Cena večjega forfour z enakim motorjem bo višja za 500 evrov (10.990 evrov), podobne pa bodo tudi cene dodatnih paketov passion (1.460 evrov), prime (2.258 evrov), proxy (3.676 evrov) in edition#1 (3.608 evrov).

O obeh modelih smo se že precej razpisali, več pa bomo seveda povedali ob naslednjem srečanju. V galerijo slik smo dodali seznam osnovne serijske opreme smart fortwo, na vaše želje pa vam bomo posredovali še druge podatke.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocommerce. Foto: Smart)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audijeva nova 48-voltna tehnologija: še več moči in učinkovitosti
Volvo XC90 končno razkrit