Novice

So moški z dobrimi avtomobili res arogantni in nesamozavestni?

V raziskavi, ki je bila izvedena v Združenih državah Amerike, je večina vprašanih žensk menila, da moški s hitrimi in eksotičnimi avtomobili kompenzirajo svoje pomanjkljivosti.

Marketinška agencija Harris Poll je na vzorcu 2.167 ljudi, starejših od 18 let, v letošnjem marcu izvedla raziskavo, s katero so želeli prikazati, kakšen je pogled nasprotnega spola na voznike v dobrih avtomobilih. Študija tako ni pokazala nobenega presenetljivega pogleda moških na voznice v hitrih avtomobilih, saj jih je kar 38% menilo, da so tovrstne ženske vsaj malce ekshibicionistične.

Z ženske plati pa je raziskava pokazala, da jih kar 56% meni, da so moški vozniki v športnem avtu arogantni, 17% pa jih je menilo, da so tudi nevarni. 48% jih je menilo, da je tovrstno vozilo odraz ekonomskega stanja voznika, 46% pa, da avto odslikava sam imidž voznika.

Zanimiv je podatek, da je kar 32% žensk navedlo, da lahko že avto pokaže, kakšen družinski človek je njegov voznik. Tako med ženskami, ki iščejo dolgotrajnejšo zvezo, več točk prinaša Lexus kot pa kakšen kupejevski Lotus. Predhodne raziskave so sicer že pokazale, da imajo ženske raje varčne avtomobile in da jih bolj eksotične znamke ne zanimajo. Razen, kdo bi si mislil, znamke Porsche.

A da ne bodo lastniki športnejših modelov preveč razočarani, je omenjena raziskava pokazala tudi, da je kar 21% žena priznalo, da jim je bil predstavnik nasprotnega spola še bolj všeč, ko so opazile, kakšen avto ima. In celo vsaka deseta je priznala, da bi se zabavala celo s povsem neprivlačnim fantom, če bi se le ta pripeljal na zmenek z dovolj dobrim avtomobilom.

Avtomobilizem.com (Vir: thecarconnection.com. Foto: avtomobilizem.com)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "So moški z dobrimi avtomobili res arogantni in nesamozavestni?"


zoranv12
9 leta 11 meseci nazaj

bravo;

jordan
9 leta 11 meseci nazaj

to je tudi slovenska folklora

 
Kralj severa – Lexus na prvem mestu po raziskavah zadovoljstva kupcev na Norveškem in Švedskem
Vespe za vikend