Novice

Športna Honda Civic Si ne želi ostati v senci močnejšega Type-R

Honda je javnost na svojo stran sprva pridobila s pošastnim modelom Civic Type-R, zdaj pa so predstavili malenkost manj brutalno športno različico z oznako Si. Tudi tokrat naj bi šlo le za prototip, a bodo, glede na pretekle izkušnje, spremembe verjetno le minimalne narave.

Pri Hondi pravijo, da bo novi Civic Si kot kupe in limuzina v prodajne salone zapeljal v prihodnjem letu. Kljub temu, da so na avtomobilski salon v Los Angelesu pripeljali prototip, bo ob prehodu v proizvodnjo verjetno spremenjenih le nekaj malenkosti.

Zagotovo ga bo poganjal 1,5-litrski prisilno polnjen štirivaljni agregat, o katerem zaenkrat še nimamo uradnih podatkov. Vemo le, da bo sodeloval s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom s kratkimi hodi menjalne ročice. Dodatno naj bi bil opremljen še z delno zaporo diferenciala, visoko zmogljivimi pnevmatikami, aktivnim volanskim sistemom in izboljšanim vzmetenjem.

V primerjavi z običajno različico ima Si nameščene nekatere edinstvene dodatke. Najbolj opazen je drugačen nos vozila, kjer lahko vidimo večje odprtine za zajem hladnega zraka, črno masko hladilnika in nove meglenke. Na seznamu novosti so se znašli še nova aluminijasta platišča, zadnji usmerjevalnik zraka, sredinsko postavljen zaključek izpušne cevi in posebna rdeča barva Rallye Red Pearl.

Ne boste verjeli, tudi potniška kabina v prototipu je na las podobna tisti, ki bo nameščena v produkcijski model. Kot se za športni avtomobil spodobi, so vanjo namestili športna sedeža, rdeče kontrastne šive, stopalke iz aluminija in nekaj dodatkov v imitaciji ogljikovih vlaken.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Honda.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Športna Honda Civic Si ne želi ostati v senci močnejšega Type-R"


cashy
7 leta 5 meseci nazaj

haha, že vidim, kako bom hecal partnerje iz tujine, da je tale model Civica posvečen izključno Sloveniji 🙂

Fnatic
7 leta 5 meseci nazaj

Meni osebno po dolgem času končno spet Hondin Civic, ki je všečen. Žal tudi prejšnji modeli Type-R in podobni niso nekaj. zadnji del je preveč vesoljski. moje mnenje pač. Ta pa izgleda že kar fajn.

 
Je Stelvio še ena poželenja vredna Alfa Romeo?
Oplova serija modelov X se širi