Novice

Športni karakter za Fordov kombi

Transit ni najbolj razburljiv član Fordove družine, toda ameriški proizvajalec želi stvari malenkost začiniti, zato je z omejeno različico pripeljal nekaj barve.

Priznajte, kombiji nikoli niso bili najbolj razburljivi člani družinskega voznega parka. Ljudje so jih kupovali predvsem zaradi njihove uporabne vrednosti in ne zaradi videza. A pri Fordu želijo to spremeniti, zato so v ponudbo dodali omejeno serijo Black Edition, ki prinaša drzne kontraste in športen videz. Posebna izvedenka Transita bo na voljo od spomladi prihodnjega leta v različnih barvnih kombinacijah – globoko modri, dirkalno rdeči, zmrznjeno beli s črnimi dodatki in popolnoma črno z rdečimi kontrastnimi dodatki.

Proizvodnja bo omejena le na 1.000 primerkov, prav vsi pa bodo sloneli na kratki različici. V motornem prostoru bo nameščen izključno dvolitrski prisilno polnjeni EcoBlue agregat z 128 kilovati in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. Serijsko bodo nameščena 17-palčna platišča v dvobarvni srebrno-črni kombinaciji, kupci pa se bodo lahko odločili za opcijski 18-palčni komplet platišč.

Hkrati so pri Fordu naznanili, da bo na voljo tudi različica Sport, ki bo pozicionirana nad paketom opreme Titanium. Skupaj bo pri potniškem Tourneu Custom zdaj zaradi drugačnih oblik in razporeditev sedežev na voljo kar osem kombinacij, ki jih bodo v paketu Sport krasile dve sredinski črti, posebna platišča in oblazinjenje. Prav tako bo edini motor dvolitrski EcoBlue z 128 kilovati, vendar je tukaj poleg ročnega menjalnika pri štirih izvedenkah na voljo še samodejni 6-stopenjski menjalnik.

Transit Custom Sport mora upravičiti svoj športen pedigre, zato so inženirji spredaj namestili debelejšo sprednjo in zadnjo zaščitno cev. V paket spadajo še izboljšani in trši blažilniki ter mehkejše zadnje vzmeti, ki pripomorejo k bolj udobni vožnji potnikov v zadnji vrsti.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1. Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Športni karakter za Fordov kombi"


miapan
7 leta 4 meseci nazaj

Kaj je to debelejša sprednja in zadnja zaščitna cev?

A mislite morda stabilizatorje?

 
V Italiji so prodali največjo zasebno zbirko avtomobilov
Štirje proizvajalci bodo ob evropskih avtocestah zgradili 400 polnilnic