Novice

Športni terenec Alfe Romeo bi bil lahko Stelvio

Pri italijanskem proizvajalcu Alfa Romeo že nekaj časa obljubljajo nabor novih modelov, med katerimi naj bi se znašlo tudi težko pričakovano športno uporabno vozilo. Po zadnjih informacijah naj bi se slednje imenovalo Stelvio.

Če verjamemo informacijam s strani koncerna FCA (Fiat Chrysler Automobiles), naj bi Alfin prvi športni terenec uzrl luč sveta že koncem letošnjega leta in prišel v prodajne salone v začetku naslednjega leta. Hkrati pa naj bi po navedbah italijanskega časnika Sergio Marchionne, prvi mož koncerna, potrdil, da naj bi ga poimenovali Stelvio. Alfin športni terenec bi tako dobil ime po znamenitem prelazu Stelvio v italijanskih Alpah, severno od Bormia, ki velja za drugi najvišji cestni prelaz v Alpah (2.757 m).

Prvi SUV v zgodovini legendarne italijanske znamke naj bi nastajal na enakem podvozju kot limuzinska Giulia, oba pa naj bi proizvajali v tovarni v Cassinu. Alfa Romeo Stelvio (če bo seveda ime držalo) si bo z Giulio delil tudi pogonske sklope, vključno s štirikolesnim pogonom. Marchionne je hkrati še omenil, da bodo s 15. marcem končno pričeli s proizvodnjo Giulie, katere začetek prodaje se je zaradi tehničnih težav zamaknil za kar nekaj mesecev.

In če se tudi pri Alfi dan po jutru pozna, potem lahko še kar nekaj časa čakamo na začetek prodaje Stelvia …

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Alfa Romeo.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audi quattro ultra za boljšo učinkovitost
Maserati napoveduje novi športni terenec