Novice

Ste že videli Škodo Octavio Scout?

Uradno seveda prihaja v Ženevo, večino podrobnosti pa bomo izvedeli že prej

Robustna dama za vse terene, z vidnimi prilagoditvami zunanjega izgleda ter inovativnim štirikolesnim pogonom -značilnosti novega dodatka v Škodini modelski paleti, ki se bo uradno dopolnila s predstavitvijo v Ženevi.

Octavia Scout je zasnovana na Octavii Combi, z izrazitimi prednjimi in zadnjimi črnimi odbijači ter off-road dodatki v srebrni barvi. Octavia Scout poudarja svoj terenski značaj z odmikom od tal, ki je 33 mm večji kot pri Octavii, s terenom pa se spopada na serijskih 17-palčnih platiščih in pnevmatikah. Notranjost zaznamuje trikraki multifunkcijski volan, zagotovo pa nas bodo Čehi presenetili tudi s kakšnimi izvirnimi rešitvami.

Štirikolesni pogon je osnovan na sklopki Haldex-5, po zagotovilih znamke pa naj bi bila zaradi prilagojenih zunanjih značilnosti (povečanega vstopnega in izstopnega kota) Octavia Scout še bolje pripravljena za obvladovanje zahtevnejših terenov. Med pogonskimi agregati je na voljo en bencinski ter dva dizelska, vsem pa je skupna za petino boljša ekonomičnost delovanja v primerjavi s predhodnim modelom.

Avtomobilizem.com (Vir, foto: Škoda)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Ste že videli Škodo Octavio Scout?"


a_sist
10 leta 2 meseci nazaj

pod ‘Terenski dodatek’ je mišljena una dodatna plastika okoli blatnikov? :). Zgleda kar ok, edino feltne so za bruhat..

mrtwelvetrees
10 leta 2 meseci nazaj

a ni tudi “navadna” Škoda Octavia karavan 4×4 ?

Daedalus
10 leta 2 meseci nazaj

Saj ni fejk…ni tako dober, je pa čisto DOVOLJ dober za večino situacij. 😛 Jaz bi jo imel takoj, samo ne v tej barvi in ne s temi feltnami.

Blinder
10 leta 2 meseci nazaj

no kje ste subarujevci da spet kritiziraste tale kao fejk 4×4 pogon

 
Audijev S1 na ogled
Zaživela Mazda MX-5 jubilejna spletna stran