Novice

Audijev S1 na ogled

V javnost je pricurljala tudi fotografija Audijevega športnika S1.

Audi S1 bi moral biti premierno predstavljen šele prihodnji mesec na ženevskem salonu, vendar se je na splet ponovno izmuznila tudi fotografija Audijevega najmanjšega športnika serije S, kasneje pa se za uradno verzijo poskrbela še znamka sama. Poganjal ga bo 170 kW dvolitrski turbobencinski motor s 370 Nm navora. Opremljen bo tudi s štirikolesnim pogonom quattro ter bo predstavljal neposredno konkurenco Peugeotovemu 208 GTi, Renaultovemu Cliu R.S. in Fordovi Fiesti ST.

Vgrajeni dvolitrski motor prihaja iz Volkswagnove tovarne EA888, z Audijevimi posodobitvami in izboljšavami. Vanj bo vgrajen 6-stopenjski ročni menjalnik ali 7-stopenjski samodejni menjalnik s Haldex sklopko. Audi S1 bo imel najvišjo hitrost omejeno na 250 km/h, za pospeševanje od 0-100 km/h pa bo potreboval približno 5,8 sekund (5,9 v izvedbi Sportback). Zunanjost bo prilagojena športnemu značaju vozila. Verzijo S1 bosta zaznamovala bolj športen sprednji odbijač z drugačnimi mrežicami za zajem zraka in nove agresivnejše LED luči.  S1 so testirali na dirkališču Nürburgring, kjer so si prizadevali, da bo vožnja z njim kar se da športno naravnana.

Več podatkov bo na voljo že v naslednjih dneh, znane pa so tudi cene za nemške trgovce: 29.950 EUR za S1 ter 30.800 EUR za S1 Sportback.

Avtomobilizem.com (Vir: autocar.co.uk, Audi. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Audijev S1 na ogled"


Bat_zajla
10 leta 2 meseci nazaj

Ko se ga bo tunalo na 400 konjičev, se ga bo še kako rabl 😀

gasolinedream
10 leta 2 meseci nazaj

Na suhem ga ne rabi. Takoj ko je cesta malo vlažna ali zasnežena pa pokaže vse pluse. Meni je pa ravno zato neizmerno kul. Edini te velikosti z awdjem: )

Blasphemer
10 leta 2 meseci nazaj

Nikoli mi ni blo glih jasno zakaj tlačijo notr Quattro. Sama dodatna nepotrebna teža. Tako kratek avto pa res ne rabi 4 kolesni pogon.

toMmy
10 leta 2 meseci nazaj

Po ceni bo konkuriral dvema hot hatchema iz tega razreda skupaj! 😀

Blinder
10 leta 2 meseci nazaj

odzadaj je audi 430 s1 scuderia

 
Avtomobilski Facebook
Ste že videli Škodo Octavio Scout?