Novice

Število naročenih Fiest ST je dvakrat preseglo Fordova pričakovanja; povečanje proizvodnje odlično prodajane športne kombilimuzine

Ford povečuje proizvodnjo z navdušenjem sprejete nove športne Fieste ST, saj je v prvih šestih mesecih prodaje v Evropi prejel dvakrat več naročil od pričakovanega števila.

Odkar se je marca letos začela prodaja nove Fieste ST, je Ford prejel skoraj 10.000 naročil. Da bi izpolnili povpraševanje, so pri Fordu za 15 odstotkov povečali proizvodnjo v obratu v Kölnu, kjer zdaj izdelajo 60 vozil vsak dan.

Največje povpraševanje po Fordovi novi Fiesti ST je v Veliki Britaniji, kjer so prodali kar 56 odstotkov vseh doslej prodanih modelov v Evropi, sledita pa Nemčija in Švica. Delež prodaje v teh treh državah znaša več kot 87 odstotkov skupne evropske prodaje.

Novo Fiesto ST je v posebnih barvah Molten Orange in Spirit Blue naročilo 45 odstotkov kupcev, 56 odstotkov pa je izbralo modele ST2 z bogatejšo opremo.

“Odziv uporabnikov in medijev na Fiesto ST je nekaj izjemnega – v hipu je postala legenda in naročil je iz dneva v dan več,” je povedal Roelant de Waard, podpredsednik za trženje, prodajo in storitve pri Fordu Evropa. “Po najboljših močeh si prizadevamo povečati proizvodnjo, da bi ustrezno odgovorili na povpraševanje.”

Nova Fiesta ST je dobila odlične ocene v avtomobilskih medijih po vsej Evropi:

• V BBC-jevi oddaji Top Gear (VB) je postala Fiesta ST zmagovalka testiranj v skupini športnih kombilimuzin, sledila pa sta ji Peugeot 208 GTi in Renaultsport Clio. Pri tem si je prislužila naslednjo pohvalo: “Vse v Fiesti ST – krmiljenje, vodenje, odzivnost – je brez primere”. Svetovni znani avtomobilski novinar in voditelj Jeremy Clarkson je izjavil: “Po pravici povedano že zelo dolgo nisem vozil tako presenetljivega in simpatičnega avta.”

• Auto Bild (Nemčija) je v primerjavi s Seat Ibizo Cupra dal prednost Fiesti ST in jo opisal kot “glasno, preprosto, dostopno, če hočete tudi predrzno in resnično hitro, ko si to zaželite”.

• Motorsport (Francija) je Fiesto ST razglasil za zmagovalko v primerjavi, v kateri so sodelovali še Abarth Punto Evo Supersport, Peugeot 208 GTi in Renaultsport Clio. Njihov komentar: “Pravi GTI mora ohraniti otroško dušo, ostati igriv in živahen, pri tem pa ne sme pozabiti na natančno vodenje. Fiesta ST navdušuje z vsemi temi odlikami.”

Fordov oddelek za dinamiko vozil, ki je razvil Fiesto ST, je na podelitvi Mednarodnih priznanj za dinamiko vozil 2013 v začetku tega leta prejel naziv kot ‘najbolj dinamična ekipa leta’ (Dynamics Team of the Year), specialist za dinamiko David Put v ekipi Ford Team RS pa je bil proglašen za ‘najbolj dinamično osebnost leta’ (Dynamicist of the Year).

Nova Fiesta ST je opremljena s športnimi nastavitvami krmiljenja, vzmetenja in zavor ter izboljšanim nadzorom vektorjev navora. Uporabnikom so na voljo funkcija Ford MyKey, sistem SYNC s pomočjo v sili in športni sedeži Recaro. Poganja jo 1,6-litrski bencinski motor EcoBoost, ki jo požene od 0 do 100 km/h v 6,9 sekunde ter razvije moč 182 KM in 240 Nm navora, pri tem pa poraba znaša samo 5,9 l/100 km pri izpustih CO2 138 g/km.*

Nova Fiesta ST sledi uspehu Focusa ST, ki so ga začeli prodajati poleti 2012. Focus ST z 2,0-litrskim motorjem EcoBoost z močjo 250 KM je s 4000 prodanimi vozili v prvih šestih mesecih leta 2013 postal najbolje prodajana športna kombilimuzina v Evropi.

Vir: Ford

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Seat 600 – pionir španskega avtomobilizma
BMW Group na Mednarodnem avtomobilskem salonu 2013