Novice

Sto avtonomnih vozil Volvo za londonske družine

Volvo želi na vsak način dokazati uporabnost avtonomne tehnologije, zato bodo povsem običajnim družinam v Veliki Britaniji dali v uporabo 100 samovozečih vozil. Namesto inženirjev bodo avtonomno tehnologijo po cestah Londona in okolice testirali vsakdanji uporabniki.

Kot pravijo pri Volvu, je testiranje avtonomne tehnologije na testnih stezah preveč klinično in nerealno. Ker je XC90 ustvarjen za družine, bodo slednje tudi prava ciljna skupina za test samovozečega avtomobila. Pridobljene podatke bodo analizirali pri podjetju Thatcham Research in rezultate posredovali Volvu, ki bo lahko izluščil ali je v vsakdanjem prometu prihajalo do kakšnih težav.

Program ”Drive Me London” se bo pričel v začetku prihodnjega leta in se bo razširil v letu 2018. V njem bo sodelovalo skupno sto vozil, kar trenutno predstavlja največji avtonomni program v Veliki Britaniji.

Volvo je z interno raziskavo ugotovil, da je za 90 odstotkov nesreč na cestah kriva vozniška napaka ali nepozornost, zato bi od odvzemu človeškega faktorja moralo število nesreč močno upasti. Pri švedskem proizvajalcu vozil so že pred časom napovedali, da do leta 2020 v njihovih avtomobilih ne bo umrl ali se težje poškodoval noben izmed potnikov. S prihodom avtonomnih vozil pa se bo zmanjšalo tudi onesnaženje v mestnih središčih.

Pri Volvu so že napovedali, da želijo avtonomna vozila pripeljati tudi na kitajske ceste.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audi z novim TT RS izziva Porsche 911
Toyota s še bolj živahno izvedenko Aygo X-Cite