Novice

Subaru v New Yorku s konceptom WRX in hibridnim XV

Subaru je na avtomobilskem salonu v New Yorku premierno pokazal novo študijo športnega modela WRX s stalnim štirikolesnim pogonom ter XV Crosstrek Hybrid.

Kljub temu, da gre za koncept, naj bi WRX že nakazoval oblikovalske poteze novega serijskega modela. Njegov videz je izrazito agresiven, na pokrovu motorja pa ponovno kraljuje odprtina za zajem zraka, ki daje vedeti, da se spodaj skriva konkreten turbo motor presežnih zmogljivosti. Izraziti zadnji difuzorji zraka poskrbijo za aerodinamične karakteristike, medtem ko streha iz karbonskih vlaken zmanjšuje težo ter znižuje težišče vozila. Vse skupaj naj bi v kombinaciji s stalnim štirikolesnim pogonom poskrbelo za nepozabno vozno izkušnjo.

Druga Subarujeva novost je prvi hibrid v družini, XV Crosstrek Hybrid. Hibridni pogon v enačbi lastosti modela XV poudarja športnost, užitek v vožnji ter okoljsko ozaveščenost. Osnovo predstavlja nekoliko modificirani 2-litrski DOHC bencinski motor, ki ga dopolnjuje elektromotor največje moči 10 kW ter navora 65 Nm, zaokroži pa brezstopenjski samodejni menjalnik Lineartronic. Hibridni XV ima nikelj-hidridne baterije nameščene pod dnom prtljažnega prostora, kar zagotavlja enako razporeditev teže med sprednjim in zadnjim delom vozila ter nizko težišče kot pri bencinski različici XV. Hibridni pogon omogoča vožnjo brez emisij pri nizkih hitrostih, elektromotor pa je v pomoč bencinskemu motorju pri višjih hitrostih, pri čemer so dosegli tako boljšo odzivnost kot tudi nižjo porabo goriva.

Vir: Povzeto po sporočilih za javnost Subaru

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Subaru v New Yorku s konceptom WRX in hibridnim XV"


gasolinedream
11 leta 24 dni nazaj

V trenutni delovi sobotni prilogi je čudovit članek/intervju ki veliko pove o tem, zakaj se produkcijski avtomobili razlikujejo od koncepta.

svetilnik
11 leta 24 dni nazaj

čudovit, strupen, za moj okus trenutno najlepši avtomobil…

vojkostar
11 leta 25 dni nazaj

škoda samo ko potem serijski avto zgleda neka srednja žalost, nevem česa se proizvajalci ustrašijo

tomzzi
11 leta 25 dni nazaj

Strupeno… 😉

Daedalus
11 leta 25 dni nazaj

Dios mio! Super zgleda!

 
URI – Soča z novim vozilom, prirejenim za gibalno ovirane
Volvo z zunanjo zračno blazino