Novice

Volvo z zunanjo zračno blazino

Leto zatem, ko so v modelu V40 uvedli prvo zračno blazino za pešce, pri Volvu predstavljajo inovativno tehnologijo zunanje varnostne zaščite vozila EnVeloP (External Vehicle Protection).

Osnova sistema EnVeloP je škatla, vgrajena v streho avtomobila, ki vsebuje zložen vakuumski balon iz podobnega materiala kot so obstoječe zračne blazine. V primeru neizogibnega trka z drugim vozilom ali zaradi drugih predmetov ali celo zaradi stika z vodno površino se balon v trenutku odpre, v celoti objame površino avtomobila in s tem ublaži poškodbe potnikov ter vozila. Ideja, ki v skladu s tradicijo znamke Volvo odpira novo poglavje v cestni varnosti.

Po besedah Thomasa Broberga, višjega tehničnega svetovalca na področju varnosti v Volvo Cars Safety Centre, so v neprestanem iskanju rešitev za povečanje varnosti v vozilih ključno vlogo imele prav zračne blazine. Tokrat so filozofijo Designed Around You* popeljali na precej dobeseden nivo, saj so nameščanje zračnih blazin iz notranjosti prenesli na zunanjost vozila.

Sistem EnVeloP je trenutno še v postopku preizkušanja, Volvo Cars pa raziskuje možnosti namestitve v svojih prihodnjih vozilih.

Vir: Povzeto po sporočilu za javnost Volvo

Opomba uredništva: Kot ste nekateri pravilno ugotovili, je novica simpatična prvoaprilska potegavščina in bo potrebno na zračni balon še malo počakati. Upamo, da ste se ob objavi vsaj malo nasmehnili 🙂

*Oblikovan okoli vas.

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Volvo z zunanjo zračno blazino"


peroRS
11 leta 25 dni nazaj
Daedalus
11 leta 25 dni nazaj

Smešno predvsem. 😀

Daedalus
11 leta 25 dni nazaj

April fools. 😉

 
Subaru v New Yorku s konceptom WRX in hibridnim XV
Novi Citroën C4 Picasso: Technospace