Novice

Subaru bo v Tokiu izpostavil novo Imprezo in avtonomno vožnjo

Med prvimi najavami novosti za avtomobilski salon v Tokiu smo že pogledali, kaj pripravljajo
Suzuki, Honda in Mazda, pozornost pod žarometi pa bo iskala tudi znamka Subaru, ki po z dvema konceptoma predstavila svoj pogled v prihodnost.

Subaru je pred prehodom na novo globalno platformo, ki naj bi jih ponesla v novo fazo razvoja, v Tokio pa se odpravljajo z dvema konceptoma: petvratno kombilimuzinsko Imprezo ter konceptom Viziv Future, ki odpira pogled v znamkino zeleno vizijo alternativnih pogonskih sklopov, tehnologij za samodejno vožnjo ter varnosti.

Za razliko od ostalih japonskih proizvajalcev, ki si v Tokiu običajno dajo duška, gre za povsem običajni študiji. Petvratna Impreza, ki bo prvi model na novi platformi, kaže novo elegantno linijo ter spremenjeno prednjo masko vozila v skladu s proizvajalčevo oblikovalsko strategijo Dynamic & Solid, Impreza pa naj bi izražala “vrednost, ki presega pričakovanja v njenem razredu”.

Koncept Viziv Future, kljub igrivi podobi in očitni popularni usmerjenostji v aktiven življenjski slog, največ skriva pod površino. V njem je Subaru združil svoj varnostni sistem EyeSight s podatki senzorjev radarja, ki v vseh smereh zaznava gibanje na cesti. Koncept naj bi bil po zagotovilih proizvajalca sposoben samostojne vožnje na avtocesti ter parkiranja doma oziroma na javnih parkiriščih. Opremljen je z novo generacijo hibridnega pogonskega sklopa, ki vključuje 1.6-litrski dizelski motor ter štirikolesni pogon.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News, Motor Trend. Foto: Subaru.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Lamborghini Urus bo oral ledino s prisilno polnjenimi agregati
DS 19 je spremenil svet avtomobilov, lahko to uspe tudi njegovim naslednikom?