Novice

Lamborghini Urus bo oral ledino s prisilno polnjenimi agregati

Lamborghinijev Urus ne bo prvi pregrešno drag športni terenec na svetu, a bo v številnih elementih za italijanskega proizvajalca športnih vozil prelomen model.

Urus ne bo le prvi Lamborghinijev športni terenec, temveč bo imel leta 2018, kot prvi Lamborghini, nameščen prisilno polnjen bencinski agregat, kmalu pa bo ponudbo dopolnil še hibridni model.

”V modelu Urus bo turbinsko gnan motor najverjetneje prava izbira, saj potrebujemo visok navor pri nizkih obratih in je navor izredno pomemben,” je izjavil Maurizio Reggiani, vodja oddelka za raziskave in razvoj. Izpostavil je pomen navora, ki je pri takem vozilu še bolj na udaru kot nizka masa. A prisilno polnjen motor ima tudi svoje slabosti, ena izmed najbolj perečih tem je zvočna kulisa.

”Vir zvoka mora biti pravi. Če imaš štirivaljni agregat in uporabljaš zvok dvanajstvaljnika, je to smešno.” Urus bo najbolj popularen model znamke, zato bo zaradi povečane proizvodnje njegova karoserija izdelana iz več materialov in različnih procesov izdelave. ”Analizirati moramo vse. Ne moremo samo narediti odličen avto, ki ne more biti proizveden v takšnem volumnu, kot si to želimo, ali po zastavljenih stroških.”

Zagotovo bomo v Urusu videli nekatere tehnologije, ki si jih bodo Italijani sposodili pri skupini Volkswagen. Potem ko so zatrdili, da v njihovih športnikih ne bo nameščena hibridna tehnologija, je Reggiani za športni terenec Urus potrdil prihod priključnega hibrida: ”Želimo narediti superšporten SUV, ki bo najbolj zmogljiv, ne le na cesti, temveč tudi na terenu – s primernimi vstopnimi koti, spopasti se mora z najbolj ekstremnimi pogoji,” je še dodal in zaključil, da v Urusu ne bodo nameščeni dizelski agregati TDI. Slednje bo skupina Volkswagen namestila v svoja ostala vozila, Lamborghini bo ostal zvest tradiciji.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Lamborghini.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-Benz, Volvo in Google bodo prevzeli odgovornost
Subaru bo v Tokiu izpostavil novo Imprezo in avtonomno vožnjo