Novice

Super Bowl 2017: navdih in čustva

Finale lige ameriškega nogometa NFL ni le eden največjih športnih dogodkov leta, temveč tudi pravi magnet za oglaševalce. Rezultat so izstopajoči kreativni projekti, med katerimi so eni bolj in drugi nekoliko manj posrečeni. Od avtomobilistov se je ameriške publike letos najbolj dotaknil Hyundai, ki je v živo prenašal posnetke njihovih vojakov iz tujine.

Tradicionalno nedeljsko Veliko igro so tokrat na stadionu NRG v Houstonu odigrali New England Patriots in Atlanta Falcons, ljubitelji ameriškega nogometa pa si jo bodo zapomnili po kar nekaj posebnostih. New England Patriots, ki so na Super Bowlu nastopili že devetič, kar je največ med vsemi ekipami, so premagali Atlanta Falcons z rezultatom 34–28. Prvič v zgodovini Super Bowla se je to zgodilo v podaljšku, morda pa je še bolj zanimivo to, da so se pobrali po največjem zgodovinskem zaostanku v finalu (28-3).

Zato pa tokrat niso podirali rekordov na področju oglaševanja. Tekmo je letos prenašala mreža Fox, ki je od oglaševalcev za 30-sekundni spot zahtevala 5 milijonov dolarjev, kar je enako lanski tarifi CBS. Na dan, ko Američani spijejo največ pijače in pojejo največ hrane, se je letos predstavilo 58 oglaševalcev, mi pa smo za vas spodaj ponovno zbrali avtomobilistične spote, med katerimi letos ne boste našli Minija in Toyote.

Alfa Romeo

Audi

Buick

Ford

Honda

Hyundai

Kia

Lexus

Mercedes-Benz

Michelin

Avtomobilizem.com (Vir: AdWeek. Video: proizvajalci.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Karavanski zadek za Opel Insignio
Prestižni tretma za legendarni razred G