Novice

Karavanski zadek za Opel Insignio

V začetku lanskega decembra so pri Oplu pokazali limuzinsko različico Insignie Grand Sport, zdaj pa je na vrsto prišla še karavanska različica Sports Tourer.

Karavanski Sports Tourer ponuja 520 litrov prtljažnega prostora, kar je za 30 litrov več kot pri limuzini. S pomočjo zadnje klopi, ki se deli v razmerju 40:20:40, se odpre 1.638 litrov velik prtljažni prostor, kar je 108 litrov več kot pri starem modelu.

Kot si lahko mislite, je velika večina stvari prenesenih iz modela Grand Sport, zato ima karavan, zahvaljujoč novi arhitekturi, v primerjavi s starim modelom kar 200 kilogramov manj. Podatek je še toliko bolj navdušujoč, če upoštevamo, da je novinec 73 milimetrov daljši (4.986 mm) in ima 92 milimetrov daljšo medosno razdaljo. Zaradi dodatnih centimetrov so podaljšali dolžino prtljažnika, ki sedaj meri več kot dva metra.

Motorno paleto bo sestavljala vrsta 1,5- in dvolitrskih bencinskih ter 1,6- in dvolitrskih dizelskih agregatov. Pri osnovnih različicah bo nameščen 6-stopenjski ročni menjalnik, opcijsko pa bo na voljo tudi 8-stopenjski samodejni menjalnik. Na seznamu doplačilne opreme bosta med drugim še prilagodljivo vzmetenje in štirikolesni pogon z vektoriranjem navora.

Grand Sport in Sports Tourer bosta predstavljena na ženevskem avtomobilskem salonu, na evropske ceste pa bosta zapeljala že pred poletjem.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1, Auto Express. Foto: Opel.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Karavanski zadek za Opel Insignio"


Polo78
7 leta 2 meseci nazaj

Tole mi ravno ne gre v račun, skoraj 5 metrov dolžine in v osnovi “samo” 520 litrov prtljažnika??? Konkurenti glede na dolžino tu ponujajo več, celo nekateri karavani iz “C segmenta” (Octavia, P308,…) imajo večji prtljažnik. Prav tako ne razumem tega nategovanja dolžine avtomobilov, ki tako postajajo vse bolj nepraktični in počasi bo tudi marsikatera garaža postala prekratka (naše garaže pred blokom, ki znotraj merijo natanko 4,90 m, so že).

 
Poklon legendi: 50 let obstoja AMG
Super Bowl 2017: navdih in čustva