Novice

Superšportniki bodo prevzeli ženevski osrednji oder

O športno nabritih novostih na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi smo v teh dneh že pisali. Med že omenjenimi sta najbolj izstopala Ferrari 488 GTB in McLaren P1 GTR, tokrat pa vam predstavljamo še ostale superšportnike, ki bodo v Švici prvič predstavljeni širši javnosti.

Aston Martin

Angleški proizvajalec vozil bo, poleg že omenjenega dirkalno nastrojenega modela Vantage GT3 , predstavil še eno dirkaško naravnano vozilo. Poimenovali so ga Vulcan, po prvih informacijah pa naj bi vgrajeni bencinski sedemlitrski dvanajstvaljnik premogel celo več kot osemsto konjskih moči. Natančni podatki o njegovih zmogljivostih zaenkrat še niso znani,  vemo pa, da naj bi jih izdelali le dva ducata. Redek in vznemirljiv, torej.

Audi

Audi bo v Ženevi predstavil drugo generacijo športnega R8. Oblikovno bo športnik, s sredinsko nameščenim desetvaljnim bencinskim motorjem s 449 kilovati moči, ostal podoben prvi generaciji. Prvič naj bi bila na voljo tudi njegova električna različica.

Bentley

V Ženevi bo imel pomembno vlogo še en angleški proizvajalec vozil: Bentley bo prvič predstavil dvosedežni koncept, ki se bo poskusil zoperstaviti Ferrariju California T in Aston Martinu Vantage. Velikostno naj bi se novinec postavil ob bok modelu Continental GT.

Ford

Ford bo v Ženevo pripeljal težko pričakovani model Focus RS. Slednji se bo prvič javnosti predstavil s štirikolesnim pogonom, pod pokrovom motorja pa bo vgrajen 2,3-litrski EcoBoost bencinski agregat z 235 kilovati moči.

Porsche

Prvič v zgodovini znamke bo model Cayman pridobil oznako GT. Nemški proizvajalec bo v Ženevi prvič predstavil Caymana GT4, ki bo imel vgrajen 3,8-litrski bencinski šestvaljnik z 283 kilovati.

Prvi del o visokooktanskih novostih si lahko ogledate tukaj.

Avtomobilizem.com (Vir: Autonews. Foto: Aston Martin, Audi, Bentley, Ford, Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
S primerno obutvijo proti vremenskim tegobam
Novo rojstvo Volkswagen Tourana