Novice

Fordov SUV za moške nima smernikov, brisalcev, navigacije, gretja …

Ford je ustvaril namišljen SUV brez navigacije, smernikov, gretja, brisalcev in zavornih luči ter se na mednarodni dan žensk in v mesecu ženske zgodovine na zanimiv način poklonil nežnejšemu spolu.

Pri Fordu z namišljenega športnega terenca niso odstranili zgoraj naštetih delov, ker jih moški ne bi uporabljali, temveč ker so smernike, zadnje zavorne luči, navigacijo in gretje izumile ženske. Pravzaprav so s tem želeli pokazati, da so imele ženske pomembno vlogo pri razvoju ključnih funkcij avtomobila in so moški v večini primerov nezasluženo prevzeli vso slavo.

Ženske so imele vedno pomembno vlogo v avto industriji

Skozi celoten marec bodo pri Fordu poudarjali na dosežke, ki so plod znanja in izkušenj žensk. Podjetje ne bo skozi serijo različnih vsebin gledalo le v preteklost, temveč bodo predstavili pomembne inženirke, ki danes delujejo v avtomobilski industriji. Obenem pri Fordu praznujejo mesec ženske zgodovine s serijo izdelkov, razvitih s strani žensk. Mednje spada tudi Mustang iz leta 1994, Granada iz leta 1975 in Windstar iz leta 1999.

Pri Fordu sicer v svoji kampanji ne omenjajo, da v preteklosti v njihovem podjetju ženske niso bile tako cenjenje, kot bi morale biti. Spomnimo se leta 1968, ko so upravljalke šivalnih strojev, zadolžene za izdelavo avtomobilskih sedežev v Fordovi tovarni Dagenham v Veliki Britaniji, pričele s tritedensko stavko. Protestirale so, ker so bile slabše plačane kot moški v drugih delih tovarne. Pri Fordu so na koncu le popustili in ženskam odobrili višjo plačo, po tem zgodovinskem dogodku pa so kasneje posneli tudi film. Obenem so ravno Fordove šivilje zaslužne, da je britanska vlada leta 1970 sprejela zakon o enakem plačilu spolov.

Avtomobilizem.com (Vir: Ford, Carscoops. Foto, video: Ford.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Fordov SUV za moške nima smernikov, brisalcev, navigacije, gretja …"


1 leto 1 mesec nazaj

Torej lahko pričakujemo tudi “avto za ženske” brez motorja in podobnih pritiklin, ker so jih izumili moški? Ali se to ne meri z istimi vatli?

McLaren
1 leto 1 mesec nazaj

A si kdaj slisal za simbolicno sporocilo?

 
Lynk&Co 08 prihodnje leto tudi v Evropi
Zaseženi avti pijanih Latvijcev že na poti v Ukrajino