Novice

Lynk&Co 08 prihodnje leto tudi v Evropi

Pred uradno predstavitvijo hibridnega športnega terenca kitajske znamke Lynk&Co, ki bo razkrit konec marca, so na dan prišle prve fotografije.

Novi športni terenec kitajske znamke Lynk&Co, ki deluje pod okriljem kitajskega avtomobilskega proizvajalca Geely, je zasnovan na konstrukcijski osnovi CMA 2.0, na kateri bo slonela tudi nova generacija modela Volvo XC60.

Oblikovna zasnova petsedežnega športnega terenca nosi poteze lani predstavljenega futurističnega koncepta The Next Day, a ostaja v bolj konvencionalnem duhu trenutnih oblikovalskih smernic. Prepoznavnost prihajajočega modela bo zagotovljena s posebno zasnovo sprednji LED žarometov in zadnjih luči ter s kontrastnimi črnimi dodatki.

Lynk&Co 08, ki je nastajal pod kodnim imenom DX11, bo poganjal novo razvit hibridni pogonski sklop E-Motive, ki ga sestavlja kombinacija 1,5-litrskega turbinsko podprtega bencinskega trivaljnika in 3-stopenjskega hibridnega menjalnika (DHT – Dedicated Hybrid Transmision) v kombinaciji z električnimi motorji in baterijami različnih zmogljivosti in kapacitet.

Kupcem naj bi bili na voljo dve različici hibridnega pogonskega sklopa E-Motive. Pod oznako EM-F bo na voljo samopolnilni hibrid, medtem ko bo oznaka EM-P pomenila priključno-hibridno različico z več električnega dosega in možnostjo hitrega polnjenja baterij z najvišjo močjo 50 kW. Bencinski motor nove generacije (NordThor), ki je nastal kot plod sodelovanja podjetij Volvo in Geely, naj bi imel večji toplotni izkoristek ter bo posledično porabil do 15 odstotkov manj goriva v primerjavi z obstoječimi tovrstnimi modeli znamke Lyn&Co.

Več podrobnosti pri kitajskem avtomobilskem proizvajalcu obljubljajo po uradni predstavitvi, ki naj bi bila načrtovana za 30. marec.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, Lynk&Co.     Foto: Lynk&Co.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW ima novo različico sistema iDrive
Fordov SUV za moške nima smernikov, brisalcev, navigacije, gretja …