Novice

Svetovna premiera nove Mazde6 Sport Combi (karavan) na avtosalonu v Parizu

Mazda Motor Corporation bo na avtomobilskem salonu v Parizu svetovni javnosti predstavila novo Mazdo6 Sport Combi. V Moskvi lahko obiskovalci tamkajšnjega salona občudujejo njeno limuzinsko sorodnico, ki bo prav tako na ogled tudi v francoski prestolnici. Oba modela v Parizu bosta dizelski različici z 2,2-litrskim SKYACTIV-D pogonskim agregatom, prodaja nove Mazde6 pa bo v Evropi stekla proti koncu letošnjega leta. Avtomobilski salon v Parizu bo potekal od 27. septembra do 14. oktobra letos.

SKYACTIV-D dizelski pogonski agregat bo na voljo dveh različicah (Standard Power in High Power), obe pa izpolnjujeta emisijske standarde Euro6. Nova Mazda6 bo ob tem na voljo tudi s SKYACTIV-G 2.0 in SKYACTIV-G 2.5 bencinskima motorjema z neposrednim vbrizgom goriva.

Nova Mazda6 je admiralska ladja nove generacije Mazdinih avtomobilov. Združuje najboljše iz oblikovnega in tehničnega področja, ponuja vrhunsko doživetje vožnje, izjemno varnost in je prijazna do okolja. Mazda6 je hkrati drugi Mazdin serijski avtomobil, ki v celoti temelji na naprednih tehnologijah SKYACTIV in oblikovanjem v duhu oblikovalske filozofije “KODO – duša gibanja” in prvi, opremljen s sistemom regeneracije energije pri zaviranju i-ELOOP.

Uradno ime avtomobilskega salona v Parizu je Paris Mondial de l’Automobile 2012. Novinarski dnevi so 27.-28. septembra, uradno odprtje salona za javnost pa 29. septembra. Salon traja do 14. oktobra, Mazda pa bo svojo novinarsko konferenco pripravila 27. septembra med 11.45 in 12. uro.

Vir: Mazda

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Novi Golf. Das Auto. Svetovna premiera.
Razkritje: Novi Opel z zložljivo streho se imenuje Cascada