Novice

Svetovna premiera novega Boxsterja in dve evropski premieri

Družba Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG iz Stuttgarta bo v začetku marca na ženevskem avtomobilskem salonu predstavila eno svetovno in dve evrop-ski premieri svojih modelov.

Na Porschejevi novinarski konferenci 6. marca ob 9:30 (po srednjeevropskem času) v hali 1 bodo svetovni javnosti prvič predstavili novo generacijo Boxsterja. Konferenco bodo v živo prenašali na internetu in preko satelita. Kot evropski premieri pa bo Porsche poleg tega predstavil še modela Panamera GTS in 911 Cabriolet.

Tehnični posebnosti nove generacije Boxsterja sta občutno manjša masa vozila, ki je rezultat lahke karoserijske konstrukcije, in popolnoma predelano podvozje. Temeljita prenova tega roadsterja s sredinsko vgrajenim motorjem je opazna tudi navzven: vo-zilo je večje, s širšim kolotekom in večjimi kolesi. Pri Porscheju s tem niso poskrbeli le za znatno boljšo dinamičnost in s tem za pristen užitek v vožnji, temveč so nove različice Boxsterja tudi 15 odstotkov varčnejše: poraba je pri nekaterih izvedbah občutno manjša od osmih litrov na 100 kilometrov. Zaradi temeljito prenovljene obli-kovne zasnove s krajšimi karoserijskimi previsi, bolj naprej pomaknjenim vetrobran-skim steklom, bolj plosko silhueto in ekspresivnimi robovi je podoba roadsterja na cesti športna in markantna. V notranjosti je več prostora, notranja zasnova pa je odraz nove Porschejeve linije z dvigajočo se sredinsko konzolo.

Ravno ob pravem času, torej še pred poletjem, bo Porsche evropski javnosti prvič predstavil model 911 Cabriolet. Inteligentna lahka gradnja, ki vključuje tudi uporabo magnezija za strešno konstrukcijo, omogoča manjšo maso in večjo športnost, pa tudi manjšo porabo in večje udobje. Z inovativno zasnovo strehe poleg tega ostaja pov-sem nespremenjena značilna strešna silhueta modela 911. Druga evropska premiera je sinonim za brezkompromisno športnost in inteligentne zmogljivosti Porschejevih vozil: Panamera GTS, štirivratnik, ki je kot nalašč za dirkalne steze. Ta najbolj šport-na različica modela Panamera prepriča s porabo 10,9 l/100 km (novi evropski vozni ciklus) – ob uporabi pnevmatik z manjšim kotalnim uporom znaša poraba samo 10,7 l/100 km – in z največjo hitrostjo 288 km/h, za pospešek od 0 do 100 km/h pa porabi vsega 4,5 sekunde. Ta Panamera je dirkalnim stezam kos predvsem zaradi svojega podvozja: od najpomembnejših tehničnih prilagoditev naj omenimo večjo moč, ojača-ne zavore, za 10 milimetrov spuščeno karoserijo in izrazito športno nastavitev pod-vozja z zračnim vzmetenjem in sistemom uravnavanja PASM.

Vir: Porsche

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
SEAT Toledo Concept: Eleganten dizajn s športno dinamiko
Chevroletov informacijsko-razvedrilni sistem Chevrolet MyLink je popolnoma združljiv s pametnimi telefoni