Novice

Sway v smeri nove Nissan Micre

Leta 2016 bo japonski Nissan predstavil povsem novo generacijo njihovega mestnega avtomobila Micra. Določene oblikovalske smernice nakazuje študija Sway, ki jo bo moč videti v živo na prihajajočem ženevskem salonu.

Sedanja generacija male Micre se nikakor ni mogla pohvaliti z mikavnostjo zunanje oblike, kar kaže tudi nekoliko »rezervirana« prodaja modela na stari celini. Tako je bilo lani na nemškem trgu prodanih skupaj 11.000 primerkov – kar sicer niti ni tako slaba številka, a so Micrini konkurenti dosegali precej boljše rezultate (Yaris  20.000, Renault Clio 24.000). Zato so pri Nissanu pohiteli z načrtovanjem prihodnje generacije, ki nastaja v skupnem sodelovanju s koncernskim Renaultom. Do sedaj sta znamki sicer razvijali in proizvajali svoje mestne modele ločeno, pri čemer Renault model Clio izdeluje v Turčiji in Franciji, medtem ko Nissanove Micre v Evropo prihajajo s Tajske in Indije (vse ostale prejšnje Micrine generacije so sicer prihajale iz evropskih tovarn).

V koncernu so tako že določili, da bo nova Micra slonela na platformi prihodnje generacije Clia, proizvajali pa jo bodo v Renaultovi tovarni v francoskem Flinsu, kjer s proizvodnih trakov že prihajajo modeli Clio III, Clio IV in električni Zoe. In če kaže študija Sway prve obrise nove Micre, lahko pri serijskem avtomobilu pričakujemo drastično spremembo v smeri aktualnih Nissanovih modelov Qashqai in Juke.

Avtomobilizem.com (Vir: jalopnik.com, motor-talk.de. Foto: Nissan.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Novo rojstvo Volkswagen Tourana
Karavanski Audi Prologue