Novice

Taksist, ki ni plačeval cestnine

Newyorški taksist Rodolfo Sanchez dve leti ni plačeval cestnin in na ta način »privarčeval« kar 28.000 ameriških dolarjev. In kako mu je to uspevalo?


Način, kako se je devetinšestdesetletni taksist iz Long Island Cityja vsakodnevno pretihotapil skozi cestninske postaje, postavljene na mostu Robert F. Kennedy ter pred predorom Midtown, je bil zelo preprost. Pred postajo se je »prilepil na rep« spredaj vozečemu vozilu ter se z minimalno varnostno razdaljo uspešno izmuznil mimo cestninske postaje, še preden se je zapornica spustila.

Med avgustom 2012 in aprilom 2014 se je na takšen način izognil plačilu cestnine več kot štiri tisočkrat in s tem »privarčeval« kar 28.242,50 dolarjev. Taksista Sancheza so po dveh letih ujeli, tudi s pomočjo cestnih kamer, prejšnji teden pa že obtožili na okrajnem sodišču v Queensu. Če bo obsojen, mu grozi do sedem let zapora. Sanchez je ob tem navedel, da se je izogibal plačilu cestnine, ker je potreboval denar za svojo družino.

Avtomobilizem.com (Vir: edition.cnn.com. Foto: M Hillier)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Taksist, ki ni plačeval cestnine"


zoranv12
9 leta 11 meseci nazaj

uau, kakšna novost; Vam novinarjem se vidi, da se vozite s službenimi avti, sicer pa je polovica države to počela za časa ABC, recimo da se je bilo teže “švercati”, ker se je že tisti pred teboj “švercal”, največ je seveda bilo slovenskih vojakov in drugih podplačanih državnih “uradnikov”; Kaj danes počnejo, ko ne morejo izraziti svojega pomanjkanja na avto cestah, so pa še vedno zaposleni v javni upravi, se ne ve. Najbrž še naprej kradejo. ps: v nekem primeru je eden izmed storilcev praktično skoraj povozil nadzornega na cestnini, ki ga je poskušal ustaviti, pa nič. Nobena kamera ne vzdrži, ker imajo lopovi pri nas več pravic, zato da država lahko funkcionira. Drugače bi morali vsi v državi na višjih funkcijah odstopiti. Zato so si postavili tudi informacijsko pooblaščenko, ki kot prah v oči zaščiti nekaj nepomembnežev, v ozadju pa cel kup pomembnežev na zelo konkretnih položajih in s hudimi zločini.

xxl
9 leta 11 meseci nazaj

Znana fora iz časov ABC tablic na naših cestah.

9 leta 11 meseci nazaj

Pred kratkim sem to videl, da delajo na tak način, tudi pri nas. Konkretno na Žalah. Lublančani. Ostali se učijo.

 
Volvo Cars utira pot za izboljšano varnost s preučevanjem vedenja voznikov v kitajskih velemestih
Cenejši športnik iz Koenigsegga