Novice

Volvo Cars utira pot za izboljšano varnost s preučevanjem vedenja voznikov v kitajskih velemestih

Kitajsko-švedski raziskovalni center za prometno varnostno CTS, z Volvom v glavni vlogi, pričenja z raziskavo vedenja voznikov v kitajskih velemestih Peking in Šanghaj.

»Razvoj vseh naših na svetu vodilnih varnostnih tehnologij temelji na znanju iz resničnega prometa. Testiranja na Kitajskem nam bodo podala pomembne informacije o vedenju voznikov v intenzivnem okolju z zelo visoko stopnjo nesreč in žrtev. Raziskava bo tudi dokumentirala, kako naši trenutni varnostni in podporni sistemi delujejo v kitajskem kontekstu,« pove John-Fredrik Grönvall, manager raziskav prometnih nesreč v Volvo Cars varnostnem centru.

Midsize Naturalistic Driving FOT na Kitajskem (China FOT) je skupen trud Volva, kitajskega ministrstva prometnih raziskav avtocest (RIOH), Univerze Tongji, Tehnične univerze Chalmers in švedskih podjetij ÅF Technologies in Autoliv.

Štirje sodelujoči, Volvo Cars, RIOH, Univerza Tongji in Tehnična univerza Chalmers, so tudi partnerji nedavno odprtega kitajsko-švedskega raziskovalnega centra za prometno varnost v Pekingu.

»Spoštovanje do Volvovega znanja o varnosti in švedske vizije »Zero« (nič) na Kitajskem raste. China FOT je tretji varnostni prometni projekt, v katerem smo prisotni v zadnjih letih, in vse skupaj imamo sedaj vpletenih 40 raziskovalcev. Naša izkušena kitajska partnerja RIOH in Univerza Tongji prispevata v naš projekt znanje o lokalnih prometnih pogojih,« pojasni Hans Nyth, vodja kitajsko-švedskega raziskovalnega centra za prometno varnost.

Vgrajene kamere in senzorji

Deset Volvov S60L bo v projektu China FOT opremljenih s številnimi kamerami, ki nadzorujejo voznika in promet v okolici. Informacije se bodo zbirale tudi z vgrajenimi senzorji v varnostnih in podpornih sistemih. To pomeni, da je lahko prav vsaka situacija preučena in ocenjena. Vozniki so podpisali, da se strinjajo s snemanjem.

Številne resnične stranke bodo maja 2014 v Pekingu in Šanghaju deset testnih mesecev vozile avtomobile. Zbran material, približno 5 terabajtov podatkov o 100.000 prevoženih kilometrih, bo analiziranih v letu 2015.

Do sedaj so bili najobširnejši testi narejeni v Ameriki in Evropi. Volvo Cars je bil tudi eden izmed partnerjev v nedavno končani raziskavi Euro FOT.

»Izhodiščno vedenje voznika se po svetu bolj ali manj ne razlikuje. Vseeno pa kultura in specifično prometno okolje vplivata na vedenje, kot na primer, kako se odzove voznik na nevarnost v intenzivnem mestnem prometu. To je eno naših glavnih področij fokusa v raziskavi China FOT,« zaključi John-Fredrik Grönvall.

Vir: Volvo

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Novi Fiat Ducato: več tehnologije, več učinkovitosti, več koristi
Taksist, ki ni plačeval cestnine