Novice

Tavares se v dirko vrača s tremi znamkami in 26 modeli

Predsednik uprave PSA Carlos Tavares je včeraj predstavil strateški načrt “Back in the Race” za obdobje 2014 – 2018.

Skupina PSA zagotovo potrebuje prevetritev, očitno pa se ji obeta pošten vihar. Carlos Tavares bo njeno uspešnost v naslednjem obdobju ocenjeval glede na to ali jim bo uspelo od leta 2016 dalje vsako leto dosegati pozitivne denarne tokove, ki naj bi do 2018 znašali skupno 2 milijardi evrov, ob tem pa zahteva še, da se operativna razlika v ceni za avtomobilsko divizijo dvigne na 2 % do leta 2018 ter na 5 % v naslednjem razvojnem obdobju (2019-2023).

Po novem bo imela skupina PSA tri blagovne znamke: Peugeot, Citroën in DS, ki bo oblikovana kot ločena prestižna znamka. Vsem trem znamkam se obeta repozicioniranje, do leta 2020 pa naj bi omejili število modelov na le 26, da bi lahko zagotovili boljšo pokritost trga in višjo donosnost v pravih avtomobilskih razredih. Tavares ocenjuje, da bo slednje pripomoglo k optimalnemu globalnemu izkoristku platform in programov ter k uspešnejši usmeritvi naložb oddelka za raziskave in razvoj ter naložb v osnovna sredstva.

Nobeno presenečenje ni, da bo skupina pospešeno nadaljevala s svojimi aktivnostmi na Kitajskem, kjer nameravajo do leta 2020 potrojiti proizvodno količino obrata Dongfeng in si postaviti trdno izhodišče za prodor na Zvezo držav Jugovzhodne Azije (ASEAN). Ob tem želijo izboljšati položaj v Rusiji ter preoblikovati dosedanji poslovni model v Latinski Ameriki, pri čemer naj bi na obeh področjih dosegli rentabilnost v roku treh let. Priložnosti za razvoj bodo iskali še na trgih Afrike in sredozemskih držav. Skupina PSA bo po novem razdeljena v šest regij: Evrazija, Evropa, Bližnji vzhod/Afrika, Latinska Amerika, Kitajska in ASEAN ter Azija-Pacifik.

Zaradi potreb po večji konkurenčnosti se bodo lotili modernizacije proizvodnih zmogljivosti ob sočasnem znževanju stroškov in zmanjševanju zalog.

Predpogoj za realizacijo prej naštetih ciljev sta po Tavaresovem mnenju profitno usmerjena kultura in svetovni pristop. Na predstavitvi načrta je med drugim izjavil: “Z načrtom Back in the race želim pospešiti okrevanje skupine preko združitve celotnega kreativnega potenciala ekip, da bomo hitro znova stopili na pot rentabilnosti.”

Avtomobilizem.com (Vir: PSA)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
2008 DKR: Neizprosni lev na osvajalskem pohodu po novih ozemljih
Ni dirke brez drame