Novice

Teslin model S ima nov obraz

Tesla je po udarnem prihodu modela 3 potihem razkrila še prenovljeni model S.

S prepoznavnimi oblikovalskimi potezami sledi ravnokar predstavljenemu modelu 3 in terenskemu modelu X. Nov sprednji del krasijo tanjša maska in prenovljeni LED žarometi. V notranjosti so na voljo nekatere nove opcije – gretje/hlajenje prednjih sedežev in zračni filter HEPA. Spremembe v notranjosti so manjše narave, toda model S jima več serijske opreme, med katero so gretje sedežev, brezstični ključ večopravilna enota s 17-palčnim zaslonom, senzor za dež, prostoročna povezava, vzvratna kamera in navigacijska naprava.

Različne pakete opreme dopolnjujeta še paket Premium Upgrade z usnjenim oblazinjenjem Nappa, ambientalno osvetlitvijo LED  in filtrom HEPA ter paket Subzero Weather, ki prinaša ogrevane zadnje sedeže, ogrevan volan in ogrevane brizgalne šobe brisalcev.

Z vidika moči bodo na voljo štiri različice. Pri osnovni, modelu S 70, elektro motor proizvede 235 kilovatov moči in 441 njutnmetrov navora. Za pospeševanje od 0-100 km/h potrebuje 5,5 sekund in doseže maksimalno hitrost 230 km/h. Sledi različica S 70D, ki kupcu prinaša sistem dual-motor z 245 kilovati moči in 525 njutnmetri navora. Zahvaljujoč pogonu na vsa štiri kolesa potrebuje do stotice 5,2 sekunde, hkrati pa je doseg v primerjavi s S 70 podaljšan za 15 kilometrov na 385 kilometrov.

Bolj zahtevni kupci se lahko odločijo za močnejšo različico S 90D, ki prinaša 311 kilovatov moči in 658 njutnmetrov navora. V smislu zmogljivosti porabi za pospeševanje od 0 do 100 km/h le 4,2 sekunde in ima doseg 475 kilometrov. Še močnejši je S P90D s 330 kilovati in 966 njutnmetri navora. V 3,1 sekunde doseže sto km/h, z nadgradnjo Ludicrous pa se moč poveča na 397 kilovatov, čas do stotice pa se zmanjša na 2,8 sekunde. Kljub nespremenjenemu pogonu je Tesla v model S dodala močnejši polnilec, ki bo poskrbel za krajše čase polnjenja baterije.

Prenovljeni model S bo kmalu vstopil v proizvodnjo z začetno ceno 71.500 dolarjev.

Avtomobilizem.com (Vir: Worldcarfas. Foto: Tesla.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kupec je kralj: šestvratni Audi
Bentleyeva vizija prihodnosti s hologramom služabnika