Novice

Test zimskih pnevmatik tokrat brez Continentala

Konec septembra so bili v številnih tujih in domačih medijih objavljeni skupni testi zimskih in celoletnih pnevmatik ADAC-a za sezono 2016/2017. Nekaj komentarjev je letelo na dejstvo, da med preizkušenimi pnevmatikami ni bilo Continentalovih, ki sicer redno zmagujejo na mednarodnih testih.

O pomanjkljivem naboru pnevmatik je bilo govora tudi v naši forumski temi, v članku o rezultatih testa pa so na spletni strani Motorevije AMZS med drugim zapisali: “Med preverjenimi pnevmatikami ni pnevmatik nekaterih uveljavljenih znamk kot so Continental, Sava, Semperit, Fulda. Razlog je zelo preprost: vse te znamke so pred letošnjo zimo na trg poslale nove modele pnevmatik, ki ob začetku testa še niso bile na voljo v redni prodaji – na našem testu preverjamo samo pnevmatike, ki jih lahko kupimo v redni prodaji – in zato še nismo mogli preveriti njihovih lastnosti.”

Teste zimskih pnevmatik za sezono 2016/2017, v katerih sodeluje tudi AMZS, so sicer izvedli že letos spomladi. Za komentar smo zato prosili zastopnika znamke v Sloveniji, podjetje Continental Adria, od koder so nam posredovali spodnjo obrazložitev:

“Tako kot nekatere druge blagovne znamke, ki predstavljajo svoje novosti, Continental letos ni bil del testa zimskih pnevmatik, ki ga je opravilo nemško avtomobilsko združenje ADAC. Razlog je preprost: pnevmatika, ki smo jo javnosti predstavili na posebnem dogodku februarja v Schladmingu, v času testiranja še ni bila na trgu, zato niti ni mogla biti del testa. Na ADAC -ovem testu je sicer lani z oceno »zelo priporočljivo« zmagala naša pnevmatika WinterContact TS850. V dobre rezultate na omenjenem testu verjamemo tudi v prihodnje, ko bodo avtomobilski strokovnjaki pod drobnogled vzeli našo najnovejšo zimsko pnevmatiko WinterContact TS 860.

Čeprav je bila že WinterContact TS850 odlična pnevmatika, smo jo z WinterContact TS860 še nadgradili in vnovič naredili korak naprej pred konkurenco. Z dodatno izboljšano gumeno zmesjo Black Chilli ter uporabo novih najsodobnejših tehnologij smo ustvarili pnevmatiko prihodnosti. Povečali smo število blokov in lamelic, oblikovali novo 3D-obliko dezena za še boljši oprijem, med pomembne novosti pa sodi tudi drenažna plast Liquid Layer Drainage, posebna tehnologija z vodnimi kanali znotraj dezena za izboljšano izpodrivanje vode iz kontaktne površine pnevmatike.”

Avtomobilizem.com (Vir: Motorevija AMZS, Continental. Foto: Gašper Pirman.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Bombastičen vpogled v delovanje Ferrarijevega osemvaljnega dragulja
Prve pobegle fotografije novega BMW serije 5